НОВИНИ

Ивайло Иванов ще пропусне Европейската купа по джудо в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:04, 09.02.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
ивайло иванов пропусне европейската купа джудо софия
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по джудо Ивайло Иванов ще пропусне заради контузия предстоящото състезание за Европейската купа в София, което ще се проведе този уикенд в "Асикс Арена".

Иванов разкри на пресконференция днес, че е получил удар в коляното по време на турнира от сериите Гран при в Португалия, на който българинът стигна до златния медал. За този си успех пък състезателят ни в категория до 90 кг получи и парична премия от президента на БФ Джудо доц. Румен Стоилов.

"Получих удар в коляното по време на турнира в Португалия, не е сериозно, но преценихме с треньорския и с лекарския екип да почивам около 15 дни. Не искаме да рискуваме, а да се съсредоточим върху големите състезания тази година. Трябва да се възстановя физически и психически. Винаги съм искал да се боря в България, защото най-голямата ми цел е да мотивирам децата да влязат в залата", сподели Ивайло Иванов.

"В Португалия бях много спокоен, работим върху това, работим професионално. Получих правилните съвети от Ален Шмит. Той ми каза, че няма значение дали съм първи или втори, важното е да си свърша работата. И нещата се случиха по най-добрия начин. Бях добре подготвен, физически и психически се чувствах много силен", добави българският джудист.

На пресконференцията присъства още и мениджърът на българския тим Ален Шмит, който поздрави Ивайло за неговия професионализъм и сподели още, че очаква нашият отбор да класира 4-5 състезатели за Летните олимпийски игри в Париж 2024.

"Ивайло е професионалист. Иска да учи и да се развива. Той работи всички ден и иска да бъде шампион. Аз една година съм в България, но виждам голям потенциал в националния отбор. Ако всеки взема пример от Ивайло, ако тренира всеки ден, ще има успехи в джудото. Аз лично очаквам, България да има 4-5 състезатели на олимпийските игри в Париж", заяви Ален Шмит.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България приема Казахстан в сблъсъка от Световна група I Купа "Дейвис"
България приема Казахстан в сблъсъка от Световна група I Купа "Дейвис"
Суперлигата отново е тук - представиха нов формат за турнира
Суперлигата отново е тук - представиха нов формат за турнира