НОВИНИ

Ивайло Петев: Подхождаме с уважение към Балкани, нашата цел е да излезем победители

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:09, 10.07.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
ивайло петев грам подценяване мачовете балкани
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев даде своята пресконференция преди утрешното гостуване на българския шампиона на първенеца на Косово Балкани в среща от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Двубоят на стадион "Фадил Вокри" в Прищина във вторник (11 юли) е с начален час 21:45 българско време, като Петев сподели, че изобщо не очаква лесен мач.

Българският специалист изрази мнение, че косоварският футбол се намира в подем, но все пак допълни, че Лудогорец ще се опита да се възползва от всички шансове, които получи.

"Надявам се, че нашето състояние е по-добро от миналия сезон. Подготовката мина по план, така че се надявам утре да изиграем добър мач и да спечелим. Ще повторя това, което казах преди няколко седмици - косоварският футбол бележи голям възход. Както националният отбор, така и клубните отбори - Балкани в случая. Подхождаме с голямо уважение към нашия противник утре. Неслучайно миналата година беше класирането за Лигата на конференциите и спечелването на 4 точки. Без двама играчи отборът е същият", коментира наставникът на разградчани.

"Ние сме наясно, че утре няма да ни е лесно. Както във всеки един отбор, имаме нашите силни страни и трябва да продължим напред. Ще възползваме всички шансове, които имаме. За нас е важно ние как ще изглеждаме на терена. Нашите цели винаги са едни и същи. Ние се стараем да изглеждаме добре, естествено да спечелим каквото има", каза още той.

Треньорът на Лудогорец бе категоричен, че целта пред тима е да излезе краен победител от сблъсъците с Балкани и изрази увереност, че "орлите" разполагат с достатъчен брой качествени футболисти.

"Теренът го видях сега за пръв път. По една или друга причина не е в най-доброто състояние. Все пак това са два мача и нашата цел е да сме победители. От това, че Балкани няма да се защитава, печели футболът. Аз не веднъж съм казал, че имаме достатъчно играчи. Липсата на едни е шанс за други. Има хора, които трябва да оправдаят доверието и шанса, който ще получат", завърши Ивайло Петев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахнаха 11 незаконни павилиона до сградата на КАТ-София
Премахнаха 11 незаконни павилиона до сградата на КАТ-София
Десислава Величкова: Постигнахме това, за което бяхме дошли
Десислава Величкова: Постигнахме това, за което бяхме дошли