НОВИНИ

Ивелина Илиева ще спори за титла на Европейската купа по джудо в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:02, 11.02.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
ивелина илиева спори титла европейската купа джудо софия
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българката Ивелина Илиева се класира за финала в категория до 57 кг по време на турнира за Европейската открита купа по джудо, който се провежда в София.

В столичната зала "Асикс Арена" дългогодишната ни националка записа до момента три успеха с ипон, надигравайки последователно Марилайн Сидней Луис от Франция, Лейла Гьобел от Германия и Кристина Нишавич от Сърбия.

На финала пък 31-годишната Ивелина Илиева ще се изправи срещу представителката на Косово Флака Лоха.

В категория до 52 кг при дамите пък друга от нашите представителки Габриела Димитрова ще излезе в схватка за бронзовото отличие срещу Шона Бобровска от Великобритания. Преди това Димитрова записа три последователни победи, за да стигне до полуфиналите, но там походът ѝ бе спрян от испанката Кеня Перна.

При мъжете пък изненадващо най-добре от българите се представи Боян Йотов при 66-килограмовите, който достигна до четвъртфиналите, където отстъпи на Гумар Киргизмаев от Казахстан. След това в първия кръг на репешажите Йотов загуби и от туркменистанеца Хеким Агамамедов и така остана 7-ми в крайното подреждане.

В същата тази категория трикратният ни европейски вицешампион Янислав Герчев претърпя разочарование, губейки още в първата си схватка, докато Денислав Иванов записа победа и загуба.

Европейският шампион до 23 години Марк Христов също напусна рано турнира в категория до 73 кг след загуба от унгареца Даниел Шегеди. За Христов това бе и първо състезание през календарната година, след като до скоро той лекуваше контузия.

По-рано днес пък Европейската открита купа по джудо в София бе открита от президентите на Европейския джудо съюз Ласло Тот от Унгария и на БФ Джудо Румен Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Данаилов за разследването за скъпия газ: Няма от какво да се притеснявам от моята дейност в МЕ
Пламен Данаилов за разследването за скъпия газ: Няма от какво да се притеснявам от моята дейност в МЕ
Откриха мъртви китове край Кипър, вероятно жертви на земетресението
Откриха мъртви китове край Кипър, вероятно жертви на земетресението