НОВИНИ

Ивет Горанова отново е "Спортист на годината" на Община Плевен

Ивет Горанова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 20.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Ивет Горанова отново спечели класацията за "Спортист на годината" на Община Плевен. Тя получи приза за пети път на церемония днес и беше наградена от кмета на община Плевен Георг Спартански.

На второ място е тенисистката Йоана Константинова от клуб "Плевен ПСК", а на трето Цветелин Ангелов от клуб по борба Плевен. Общо десет спортисти получиха плакети и грамоти за своите постижения през годината.

В категория "Перспективен състезател" спечели Нора Рашева от шахматен клуб "Плевен XXI". Специална грамота беше връчена на деветгодишния Александър Стоянов, който е европейски шампион по карате.

За "Отбор на годината" на Община Плевен призът получи баскетболен клуб Спартак с треньор Тодор Тодоров. За "Треньор на годината" е обявен Светлин Шиндов от Спортен клуб по борба Плевен.

По традиция бяха връчени плакети на спортни деятели, които навършват кръгли годишнини и награда за гражданска инициатива в подкрепа на масовия спорт.

В своето приветствие кметът Георг Спартански подчерта, че е изключително трудно във времена на бушуващи кризи да се прави спорт и да се печелят медали.

"Няма държавна политика в спорта, която да обезпечава вашите усилия, вашият професионализъм, жертвите, които правите в личен и професионален план всеки ден, ежечасно, за да бъдете горе на върха, където мястото е само за един", каза в обръщението си към спортистите кметът.

Той добави, че през тази година с над 500 000 лева от общинския бюджет са подкрепени финансово спортни клубове.

През 2022 година спортистите от плевенските клубове са завоювали 96 медали от държавни първенства и национални купи, от които 49 са златни, 30 сребърни и 19 бронзови. От световни, европейски и балкански първенства са спечелили 10 златни, 9 сребърни и 6 бронзови медали, както и осем места в призовата шестица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Иванов: Представянето ни на световното беше под нашите възможности
Иван Иванов: Представянето ни на световното беше под нашите възможности
Наградиха спортисти от район Сердика, които са постигнали високи спортни постижения по джудо и самбо през 2022 г.
Наградиха спортисти от район Сердика, които са постигнали високи спортни постижения по джудо и самбо през 2022 г.