НОВИНИ

Избори 2022: Кой взе лидерските битки в ключовите райони?

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:14, 03.10.2022
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

В София ГЕРБ-СДС печели само в 25 МИР. Там Бойко Борисов победи Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, който води листата на "Продължаваме промяната". Трети е лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Следва Владислав Панев от "Демократична България". Корнелия Нинова, която води листата на левицата, остава пета.

В 24 МИР в София Кирил Петков удържа победа над Тома Биков от ГЕРБ. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов е трети. Следват "Възраждане" с водач на листата Петър Петров. Пета позиция отново за БСП, водени тук от Георги Свиленски. Следва лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

И в 23 МИР София "Продължаваме промяната" и Асен Василев заемат първата позиция. На второ място е лидерът на СДС Румен Христов. Бившият правосъден министър от "Демократична България" Надежда Йорданова е трета в района. Следват Николай Дренчев от "Възраждане" и Христо Проданов от БСП.

Лидерската битка в Пловдив-град отново печели Бойко Борисов. Бившият парламентарен шеф Никола Минчев има само 342 гласа по-малко. На третата позиция е Ангел Георгиев от "Възраждане", следван от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, бившият заместник-председател на парламента от БСП Кристиан Вигенин и лидера на "Български възход" Стефан Янев.

Кърджали е една от петте области, където ДПС печели вота. Там лидерът на партията Мустафа Карадайъ събира над 71% от гласовете. Следват двама бишви парламентарни шефове - Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от "Продължаваме промяната". Георги Михайлов от БСП е на четвърта позиция.

Интересен е резултатът и в Благоевград. ГЕРБ-СДС там, водени от Росен Желязков, са първи. Следва ДПС с водач на листата Делян Пеевски. Трети по резултата са "Продължаваме промяната", начело с Андрей Гюров. Тук Корнелия Нинова извежда левицата на четвърто място. Следва Цончо Ганев от "Възраждане".

Във Варна Даниел Митов от ГЕРБ-СДС побеждава Даниел Лорер от "Продължаваме промяната". Трети е лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Сред първите петима се нареждат още Борислав Гуцанов от БСП и съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. Тошко Йорданов от "Има такъв народ" е чак на осма позиция във Варна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Ако се наложи ще ходим на избори докато политиката се прочисти
Асен Василев: Ако се наложи ще ходим на избори докато политиката се прочисти
Чеферин обяви, че ще се кандидатира отново за президент на УЕФА
Чеферин обяви, че ще се кандидатира отново за президент на УЕФА