НОВИНИ

"Изпитваме огромно уважение към Спартак (Варна), особено след назначението на Димитър Димитров", обявиха от Лудогорец след жребия за Купата

лудогорец отговори изказването наско сираков
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:19, 12.12.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният скаут на Лудогорец (Разград) Димитър Божкилов беше представител на клуба на днешния жребий в турнира за Купата на България, от който шампионите получиха истински подарък. Те ще бъдат домакини на последния в есенното класиране на Първа Лига Спартак (Варна). Мачовете от този етап на турнира ще се играят в първата седмица на април 2023-а година. Но човекът от Разград не приема твърденията, че са имали особен късмет.

"Не бих казал, че е точно подарък този жребий. Изпитваме огромно уважение към отбора на Спартак (Варна), особено след назначаването на Димитър Димитров за старши треньор – един от най-добрите треньори в България. Но и преди това Спартак доказа в последните си мачове, че може да създаде проблеми на абсолютно всеки отбор в България. Така че ще стане едно хубаво североизточно българско дерби. И се надявам да зарадваме публиката с успех", започна Божкилов.

"Не бих казал, че е възможно подценяване, тъй като видяхме, че първенството през тази година е много изравнено. И победихме доста отбори само с 1 гол разлика, което доказва, че наистина и т. нар. малки отбори могат да ти създадат проблеми. Отделно от това, ние продължаваме да се борим на три фронта. И сме единственият български отбор, който ще се състезава в три турнира и подготовката ще бъде много сериозна, зимната. Не мисля, че подценим отбора на Спартак", каза още той.

Тъй като Божкилов работи в отдела за трансфери при шампионите, следващите въпроси бяха дали се очаква нещо в тази област в следващите дни.

"При нас винаги се очакват входящи и изходящи трансфери. Ако намерим подходящите профили, които сме заложили за търсене, тогава ще има. Но мисля, че ще има. Дали се нуждаем от нови попълнения? Във футбола винаги има нужда от някаква ротация. Имаме достатъчно широк състав към момента, но ако се появи добра оферта…И тъй като в Европа направихме някои добри изяви и има интерес към наши състезатели... Ако подходящата оферта дойде, ще направим изходящи и входящи трансфери", обясни Димитър Божкилов.

След изиграването на мачовете в груповата фаза на Лига Европа в групата на треньора Анте Шимунджа има двама души, които са с натрупани жълти картони и пропускат първата среща с Андерлехт през февруари в третия турнир на УЕФА Лига на Конференциите. Това са Сисиньо и капитанът Антон Недялков, който е особено важен в стратегията на отбора.

"Да, имаме наказани за мача с Андерлехт, това е факт и мислим по този въпрос. По въпроса с Рикардиньо, който е свързван с трансфер в Левски, мога да кажа, че не сме имали интерес към въпросния играч", завърши главният селекционер на лудогорци.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва изплащането на помощта от 940 лв. за най-пострадалите от наводненията в Карловоско
Започва изплащането на помощта от 940 лв. за най-пострадалите от наводненията в Карловоско
Победа и загуба за Балкан U15 на старта на Европейската лига
Победа и загуба за Балкан U15 на старта на Европейската лига