НОВИНИ

Джокович попадна в една група с Циципас, Руне и Синер във финалния турнир на АТР

Финалният турнир на АТР събира осемте най-добри състезатели в мъжкия тенис през годината

новак джокович искам спирам знаейки мога играя високо ниво
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:30, 09.11.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт

Водачът в световната ранглиста при мъжете и защитаващ титлата си от Финалния турнир на АТР Новак Джокович, се падна в една група на тазгодишното издание на турнира със Стефанос Циципас, Яник Синер и Холгер Руне.

Тазгодишният турнир ще се проведе в Торино и Синер – любимец на местната публика, ще има възможност да покаже израстването си срещу най-успешния тенисист в момента. Гръцкият представител Циципас и младия норвежец Руне обаче също се намират в добра форма и това предполага интересни и непредвидими мачове. Всички те са в т.нар "Зелена група"

В групата група също се събират силни състезатели начело с актуалния шампион от турнира Уимбълдън Карлос Алкарас (Испания). Останалите в потока са руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, както и германецът Александър Зверев, който е олимпийски шампион по тенис и затваря жребия в "червената" група.

Финалният турнир на АТР събира осемте най-добри състезатели в мъжкия тенис през годината, като първите два от всяка група се класират за полуфиналите. През 2023 година мачовете започват в неделя, а финалната среща ще се проведе на 19-и ноември.

Идвайки с 40-ата си Мастърс-титла от Париж през уикенда, Джокович е с амбицията да спечели турнира на най-добрите на АТР за седми път, с което ще излезе с една победа повече от Роджър Федерер. Зверев е печелил крайния турнир на сезона два пъти, а Медведев и Циципас по веднъж.

Руне ще направи своя дебют при най-добрите осем професионалисти, след като миналата година остана неиграеща резерва. Същото се отнася и за Карлос Алкарас, който през 2022 година пропусна финала заради контузия. Синер игра един мач през 2021 година като алтернатива, но подобно на Руне за първи път се класира заради своите си резултати.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо рекордьорката по преференции Славена Точева напусна парламента?
Защо рекордьорката по преференции Славена Точева напусна парламента?
ЦСКА се справи с Черноморец Балчик и продължи към 1/8-финалите на Купата на България
ЦСКА се справи с Черноморец Балчик и продължи към 1/8-финалите на Купата на България