НОВИНИ

Джон Малкович се завръща в Народния театър през новия сезон

Очаква се на сцената да се качи и френската актриса Изабел Юпер

Айше Сали
от Айше Сали
18:35, 24.09.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Снимка: Архив
Слушай новината

Джон Малкович се завръща в Народния театър през новия сезон, а билетите за представлението ще бъдат на по-достъпни цени. Другата голяма звезда, която се очаква да излезе на сцената, е френската актриса Изабел Юпер, но преговорите все още продължават.

Представленията "Съзвездия" и "Бебе на борда" поставиха началото на новия театрален сезон. Много инициативи, свързани със 120-годишнината на театъра ще бъдат част от него, а мотото му е посветено на темите, за които театърът може да говори.

Но едно от най-очакваните събития, без съмнение, е завръщането на Джон Малкович. Само, че този път ще го видим в ролята на режисьор в "Оръжията и човекът" - едно от най-играните представления на Бърнард Шоу. Актьорите за него вече са избрани, а през октомври започват и продажбата на билетите, и репетициите. Тъй като този път това е продукция на Народния театър, билетите ще бъдат на по-достъпни цени.

В първата голяма премиера - един съвременен и различен прочит на "Медея" публиката ще бъде част от спектакъла, но чуйте още за новия сезон от директора и главния драматург на Народния театър.

Васил Василев, директор на Народен театър "Иван Вазов": "Имам възможността да работя с една от най-добрите европейски трупи. Това не е само мое мнение. Това е мнение на всички тези режисьори, които присъстват в театралния афиш. Опитваме се да отворим театъра както за български режисьори, така и за световни имена. Направихме и ще продължим тази традиция доайените в българската режисура да поставят веднъж годишно."

Мирослава Тодорова, главен драматург: "Първата премиера на голямата сцена е на Деклан Донелан и Ник Ормерот. Това ще бъде много ексклузивно и специфично и ново преживяване, тип "променаден театър", базирано на "Медея" на Еврипид."

В края на театралния сезон отново ще има билети на преференциални цени за публиката, която през последните две години наброява 268 000 зрители.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Отборът на надеждата" загуби от Египет на световното първенство по футбол за бездомни (ВИДЕО)
"Отборът на надеждата" загуби от Египет на световното първенство по футбол за бездомни (ВИДЕО)
Румен Радев за Шенген: Крайно време е България да бъде приета и по суша
Румен Радев за Шенген: Крайно време е България да бъде приета и по суша