НОВИНИ

Предизборни страсти: Политически послания и заявки

Кандидатите за депутати за вота на 27 октомври вече са ясни

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:17, 24.09.2024
Чете се за: 04:57 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Ясни са вече кандидатите за депутати за вота на 27 октомври. Днес изтече срокът за регистрацията. ЦИК заличи НДПС за участие във вота. Така пред избирателите ще се явят 23 партии и 9 коалиции.

Ето и част от посланията на политическите сили, които регистрираха листи днес.

Лидерите на партиите в ПП-ДБ заедно регистрираха листата в 23-ти МИР - София.

"След всички заклинания, ето появяваме се рамо до рамо обединени с ясна визия, че ще работим за бъдещето, за младите семейства, за младите хора, за здравеопазването, за бъдещетo", заяви Кирил Петков-ПП-ДБ.

"Ние имаме план за това. И се надяваме българските граждани да подкрепят този план за създаване на редовно правителство, защото има изключително много предизвикателства пред държавата, които очакват решение", посочи Атанас Атанасов - ПП-ДБ.

"Листите ни са силни и ще допринесат за целта, която сме си поставили, а именно връщане на максимално много избиратели", допълни Божидар Божанов - ПП-ДБ.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви своето заключение за приключилата регистрация на кандидатските листите за предстоящия вот.

"Днес бе затворена срамната страница и прерязана пъпната връв на ДПС с комунистическите тайни служби и Москва. "ДПС - Ново начало" влиза в предизборната надпревара без онези, които 34 години използваха партията и общността за постигане на личните си цели и потребности, превръщайки партията в клиентелистка. ДПС без ДС! Това е новото начало", заяви Делян Пеевски.

Певски заявява, че ДПС ще изпълни своята историческа мисия - да бъдат осветени и наказани не само виновниците за т.нар. "възродителен процес", но и изпълнителите, за които хората очакват възмездие вече повече от 30 години.

А "Алианс за права и свободи" останаха верни на традицията и в Кърджали за водач на листата избраха Ахмед Доган. Листата беше регистрирана, а документите внесе областният лидер Ресми Мурад. Заедно с него бяха и кметовете на четири от седемте общини в Източните Родопи. Почетният председател Ахмед Доган не дойде в Кърджали, но според предизборния му щаб той ще присъства на знакови събития по време на предизборната кампания.

"Листата е съчетана с много опит, много авторитет и в същото време с млади образовани хора, които имат своята експертиза за решаване на проблемите в област Кърджали и в цялата ни страна. посланието ни е за правова държава, посланието ни е за държавност. Да излезем от тази криза и България да продължава да се развива по своя европейски път", поясни Ресми Мурад - областен лидер.

Коалицията "БСП - Обединена левица" регистрира пълни листи в цялата страна, заяви временният председател на БСП и подчерта, че прогнозите за бойкот не са се сбъднали. Атанас Зафиров каза, че са си поставели за цел да дадат истинска лява алтернатива на избирателите. Не се притеснява от факта, че партия МИР вече напусна коалицията.

снимка: БТА

"Абсолютно сме хомогенни, единни. Пожелавам успех на партия МИР. Най-вероятно неудовлетвореност от местата, които получиха в листите, друго обяснение няма", смята Атанас Зафиров - и.ф. председател на БСП.

"Трите софийски листи например около 25% са гражданска квота, коалиционни партньори. Не само, че няма обиди, имаше голямо желание да участие в листите и в София и в страната. Имаме изключителни специалисти и експерти в различни сфери на обществения живот", уверен е Иван Таков - председател на БСП - София.

В листите на лявото обединение място намериха конституционалистът доц. Наталия Киселова, PR експертът Евгени Минчев, д-р Атанас Мангъров. Но бившият премиер, председател на БСП и на ПЕС Сергей Станишев не е включен, независимо, че беше номиниран. От временното ръководството на БСП не обясниха защо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
19-годишният Шан Цзюнчън спечели първата си титла от ATP пред домашната публика в Чънду
19-годишният Шан Цзюнчън спечели първата си титла от ATP пред домашната публика в Чънду
Израел и Хизбула са на прага на пълномащабна война
Израел и Хизбула са на прага на пълномащабна война