НОВИНИ

Как COVID-ситуацията се намеси в дизайна?

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
23:30, 11.06.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Известната българска дизайнерка Тея Трошанова събра различните емоции в колекцията си "Гранично състояние". Двамата с художника Радо Илиев направиха авторски маски, средствата, от които дариха на "Пирогов" за тестване на медиците.

Колекцията "Гранично състояние" е замислена преди карантината, но извънредната ситуация слага своя отпечатък. С елементите от медицинския интериор и оптимистичната намеса на дизайна.

Тея Трошанова - дизайнер: Светът е прекрасен, животът е безкрайно кратък, за да преминава по един скучен и еднообразен начин. Аз търся различното, разнообразието, изненадата чрез всичко - дрехи, дизайн, конструкция, цветове.

Граничните състояния се отразяват в променящите се модели. Вариантите са няколко, а изборът зависи от нас. Усмиряването идва като акцент, но с покана за освобождаване от това, което ни пречи да изразим себе си.

Тея Трошанова - дизайнер: Усмиряване, но не примиряване. А напротив - точно полет.

Бяло, синьо, с елементи от медицински работни облекла - карантината я води към по-изчистени цветове и детайли. Така дизайнерката Тея Трошанова вижда и постковид тенденцията.

Тея Трошанова - дизайнер: Аз очаквам точно такова изчистване и това се случва подсъзнателно с всички, които работим в тази сфера - архитектура, дизайн, скулптура. Изчистиха се нещата, останаха по-важните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежите продължават
Валежите продължават
Близо час и половина студент се бори сам с горски пожар край Кюстендилско
Близо час и половина студент се бори сам с горски пожар край Кюстендилско