НОВИНИ

Калина Константинова, ПП: Подготвя се успешна и стабилна коалиция. Преговорите ще са публични

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 18.11.2021
5384
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Подготвя се успешна и стабилна коалиция, надявам се. Това съобщи в "Денят започва" по БНТ Калина Константинова от "Продължаваме промяната". Процесът вече е ясен - в предварителните разговори това беше едно от нещата, които обсъдихме с коалиционните партньори и подхода, който ще имаме, допълни тя.

Днес ще отправим нашата покана, в която всеки от тях да излъчи по няколко експерти по темите и да седнем на маса, за да обсъдим конкретните мерки, коментира Константинова.

Много е важно този процес да е прозрачен и да се излъчват онлайн тези разговори, категорична е тя.

Смятаме, че всеки от партньорите ще има време до другата седмица да подготви и конкретните си предложения, и да излъчи експерти. Идеята е тези разговори да са публични за българските граждани, а след това да се оттеглят, да разпишат тези предложения, по които има ясно обединение и обща визия, и такъв вид изключително подробно споразумение да бъде подписано, да се поеме ясен ангажимент и на базата на тези мерки, да се говори вече за конкретните хора, които биха формирали екипите, които най-добре да изпълнят тези задачи.

"Продължаваме промяната" стартира първите три срещи за преговори за нов кабинет

Всеки от нас е наясно, че това управление ще бъде базирано на коалиция, тоест всеки е имал време да се подготви и психически, и експертно за това, което предстои,
подчерта Константинова.

Нашата амбиция и желание е тези преговори да се случат доста интензивно в рамките на следващата седмица и да можем в много кратък срок да изготвим това споразумение.

Според нея всеки от отделните формации е с изключително позитивна и диалогична нагласа за преговорите. Вече има излъчени преговарящи, тези разговори са на експертно ниво, а не политически, обясни Константинова.

Всички са изключително наясно с необходимостта от съставяне на кабинет и не мисля, че някоя партия ще компрометира преговорите, смята представителката на "Продължаваме промяната".

Слави Трифонов: Изразих пълната си подкрепа към правителство на Кирил Петков и Асен Василев

Тя е категорична, че с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" могат да бъдат много добри коалиционни партньори.

Не виждам абсолютно никаква причина това да не се случи, подчерта Константинова.

Повече за мерките, които предвиждат от "Продължаваме промяната" за справяне с пандемията и подпомагане на бизнеса - вижте във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Месеци наред пътят между плевенските села Горни Дъбник и Писарово е в окаяно състояние
Месеци наред пътят между плевенските села Горни Дъбник и Писарово е в окаяно състояние
Проф. Илко Гетов: Българите ще имат достъп до лекарствата срещу ковид в таблетна форма
Проф. Илко Гетов: Българите ще имат достъп до лекарствата срещу ковид в таблетна форма