НОВИНИ

Камелия Дунавска, Мария Гигова и Невяна Владинова откриха турнира по художествена гимнастика "Златните момичета… Завинаги"

В рамките на турнира ще се състои и галаспектакъл с участието на олимпийската шампионка от Париж 2024 Дария Варфоломеев и на действащата европейска шампионка Стилияна Николова.

Международен турнир по художествена гимнастика
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:36, 19.10.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов, Мария Гигова, Камелия Дунавска, Невяна Владинова и изпълнителният директор на "Самел 90" АД инж. Петър Георгиев участваха в официалното откриване на дебютното издание на международния турнир по художествена гимнастика "Златните момичета… Завинаги", чийто организатор е европейската и световна шампионка Камелия Дунавска.

"Добре дошли на първия международен турнир „Златните момичета…Завинаги“. Надявам се това състезание да стане традиция и всяка година да го провеждаме. Искам да благодаря на Община Самоков и на всички наши спомоществователи", каза в словото си Камелия Дунавска.

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов изказа благодарности на Дунавска за организацията на събитието и посочи, че самоковци могат да се гордеят, че европейската и световна шампионка е част от града.

"Аз съм убедена, че това състезание ще бъде традиционно и оттук ще излязат много гимнастички, и като виждам това, което е направила Камелия Дунавска като организация, смятам, че е един шедьовър за вашия град", заяви пред БТА трикратната абсолютна световна шампионка Мария Гигова.

По думите ѝ има талантливи деца. Тя добави, че сред по-малките самоковски момиченца има бъдеще в тази сфера с тях трябва да се работи с много любов и усърдие.

"Вярвам, че с условията, които предоставя града, още следващата година ще има много отбори и от тук, и от чужбина, които ще дойдат да се подготвят преди Световната купа и световното първенство юни месец", допълни още Гигова.

Както е известно, около 500 състезателки от 12 държави ще вземат участие в надпреварата. В рамките на турнира ще се състои и галаспектакъл с участието на олимпийската шампионка от Париж 2024 Дария Варфоломеев (Германия) и на действащата европейска шампионка Стилияна Николова.

Главен съдия на надпреварата ще бъде вицепрезидентът на БФХГ и член на Управителния съвет Невяна Владинова.

Турнирът се организира под патронажа на Община Самоков и с помощта на много местни фирми.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеп Гуардиола проявява желание да помогне за намирането на негов заместник в Манчестър Сити
Пеп Гуардиола проявява желание да помогне за намирането на негов заместник в Манчестър Сити