НОВИНИ

Лаура Траатс и Ерика Зафирова станаха ментори в кампанията "Предизвикай себе си"

Проектът има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на 1 година.

лаура траатс чувстваме удовлетворени първите два мастъркласа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:56, 12.10.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийските шампионки от Токио 2020 Лаура Траатс и Ерика Зафирова станаха ментори в кампанията за любителите на художествената гимнастика - "Предизвикай себе си". Проектът има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на 1 година.

През цялата олимпийска 2024-а грациите организират майсторски класове в общо осем града у нас и по света. Заради своята световна популярност олимпийските шампионки получиха покани за организиране на класове в Берлин, Монпелие, Барселона и Солун.

Този път домакин на поредния майсторския клас беше морската столица Варна. Официален домакин на проявата е КХГ Грация. Събитието се проведе в залата за високо спортно майсторство - "Простор", в която дойдоха 160 деца възраст от клубовете във Варна, Бургас и Шумен.

Кристияна Генчева, член на УС на БФХГ и председател на Грация, помогна с организацията на престоя на българките в Варна.

Програмата на Лаура Траатс и Ерика Зафирова отново включваше работа по всички компоненти на спорта - загрявка, работа с тяло, техника с уреди, трудности и артистичност.

В края на майсторския клас бе сформирана своеобразна среща, която даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли, да получат автографи и снимки за спомен. Всички деца бяха подготвили цветя и подаръци за "диамантените" момичета.

Проектът е на Българската федерация по художествена гимнастика и е ко-финансиран от Европейския съюз и Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят улици в центъра на столицата заради масовия старт от 5 км от "Маратон София 2024"
Затварят улици в центъра на столицата заради масовия старт от 5 км от "Маратон София 2024"