НОВИНИ

Сандански прие инициативата на грациите "Предизвикай себе си"

Проектът има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на една година

художествена гимнастика
Снимка: Facebook: Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:38, 27.02.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийските шампионки по художествената гимнастика с ансамбъла на България от Токио 2020 Симона Дянкова и Лаура Траатс станаха ментори в кампанията за любителите на художествената гимнастика - "Предизвикай себе си". Проектът има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на една година.

През цялата олимпийска 2024-а "златните момичета" на българската художествена гимнастика ще организират майсторски класове в общо осем града у нас и по света. Заради своята световна популярност олимпийските шампионки са получили покани за организиране на класове в Берлин, Монпелие, Барселона и Солун.

Поредицата от мастъркласове през последните дни завърши със Симона Дянкова и Лаура Траатс в Пазарджик. Над 140 деца от 4 клуба взеха участие в класа от поредицата на "Предизвикай себе си" в България.

Любезен домакин на българските грации беше спортен клуб по художествена гимнастика "Диляна Прима". Изключително топло бяха посрещнати златните медалистки от Олимпийските игри в Токио. Бъдещите "звезди" на българската художествена гимнастика се опитаха да добият олимпийски опит за ден.

Програмата на Дянкова и Траатс включваше загрявка, работа с тяло, техника с обръч и топка. В края на майсторския клас бе сформирана своеобразна среща, която даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи и снимки за спомен. Всички деца бяха подготвили цветя и мили подаръци за своите идоли. Всички се разделиха с пожелания за успех и обещание за още срещи.

Проектът е на Българската федерация по художествена гимнастика и е съ-финансиран от Европейския съюз и Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Антов с цял мач при победа на Кремонезе над Сампдория
Валентин Антов с цял мач при победа на Кремонезе над Сампдория
Резервният вратар на Ливърпул наследява поста на Джо Харт в Селтик
Резервният вратар на Ливърпул наследява поста на Джо Харт в Селтик