НОВИНИ

Кандидатите за президент и вицепрезидент на демократите с първа предизборна изява във Филаделфия

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 07.08.2024
Чете се за: 03:57 мин.
По света
Слушай новината

Първа предизборна изява на кандидат-президентската двойка на демократите в Съединените щати. Камала Харис и Тим Уолц участваха в митинг във Филаделфия часове след като стана ясно, че ще се явят заедно в битката за Белия дом през ноември.

Кандидата за президент на Демократическата партия Камала Харис проведе първия си предизборен митинг заедно с губернатора на Минесота Тим Уолц, който представи като избора си за кандидат-вицепрезидент.

Така кандидат-президентската двойка на Демократическата партия се очерта по-малко от три месеца преди изборите в началото на ноември.

Харис представи Уолц като баща, ветеран, преподавател, треньор и конгресмен, с който голяма част от Американците биха могли да почувстват връзка.

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ: "От мига, в който обявих, че се кандидатирам, започнах да търся с кого да градим по-доброто бъдеще на страната ни. Борец за средната класа, лидер, който да ни обедини. Патриот. Човек, който вярва в свободата и правосъдието. Открит такъв човек - губернатор Тим Уолц."

Харис заяви по време на митинга във Филаделфия, че нейната кампания е “борба за бъдещето и свободата” цитирайки правото на аборт.

По време на речта си кандидата за президент на Демократическата партия също така подчерта, че ще се бори за и "силна" средна класа в страната.

Уолц благодари на Харис за доверието и за това, че “върна радостта” в кампанията по време на речта си.

Губернатора на Минесота успя да си изгради име като един от най-ефективните гласове на Демократичната партия след като нарече Тръмп и Ванс "странни типове" - етикет, който придоби огромна популярност в интернет.

Тим Уолц, губернатор на Минесота: "Като всички обикновени хора, аз съм израснал в Средния Запада. Джей Ди Ванс е учил в Йейл и е спонсориран от милиардерите от Силициевата долина. Това не е никакъв среден запад. Нямам търпение да дебатирам с него, ако благоволи да се появи, разбира се. Имам едно наблюдение, за което вие знаете. Знам, че го чувствате. Тези хора са просто плашещи и да - доста странни."

Надеждата на Демократите е, че Уолц ще успее да привлече гласове извън големите градски центрове в Средния Запад и други части на страната където кандидатите на Демократическата партията не успяват често да надделеят.

Същевременно се очаква Уолц да подчертае прогресивните идеи и цели на партията като достъпа до аборт, защитата на правата на работниците, данъчни облекчения за семействата с деца, ограничаване достъпа до оръжия, легализацията на канабис и други.

След митинга си във Филаделфия, Харис и Уолц ще се отправят към Уисконсин, Мичиган, Аризона и Невада, ключове щати за победа през ноември.

Предизборни кампании и митинги бяха планувани и в Северна Каролина и Джорджия, но бяха отменени заради тропическата буря "Деби".

Автор: Радослав Минчев, кореспондент на БНТ във Вашингтон

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Депутатите се събират на редовно заседание
НА ЖИВО: Депутатите се събират на редовно заседание
Остава в сила бедственото положение в Харманли и Тополовград след големия пожар
Остава в сила бедственото положение в Харманли и Тополовград след големия пожар