НОВИНИ

"Медицински надзор" ще извърши проверка след пожара в психиатричната клиника във Варна

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Петко Петков
21:17, 06.08.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Пожар в психиатричната клиника към университетската болница "Св. Марина"във Варна отне живота на един от пациентите, настанени там. Няма други пострадали. Огънят е засегнал само една от болничните стаи.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка по случая с пожара в психиатричната клиниката.

Сигналът за пожара в специализираното лечебно отделение е подаден малко преди полунощ. На място незабавно са изпратени 4 противопожарни екипа, които бързо овладяват огъня и не са допуснали разрастване на пожара.

Персоналът е реагирал много бързо и веднага е започнал да гаси огъня. Другите пациенти са били временно изведени от стаите, но след това върнати.

Загиналият в пожара мъж е на 57 години, пациент на психиатричното отделение. Той е бил сам в стаята. Получил е 85% изгаряния по тялото. Все още не са ясни причините за разпалването на огъня.

"Извършва се допълнителен оглед, вече при по-подходящи условия. След приключването му ще бъде назначена и пожаротехническата експертиза с оглед установяване на причините за самото горене. От резултатите от аутопсията ще получим информация за пряката причинно-следствена връзка с настъпилата смърт", каза Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

От университетската болница "Св. Марина" отказаха коментар за инцидента с мотив, че се води разследване.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър