НОВИНИ

Карло Анчелоти: Искаме положителен резултат, Манчестър Сити изглежда неудържим

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:40, 08.05.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
карло анчелоти искаме положителен резултат манчестър сити изглежда неудържим
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди утрешния първи двубой срещу Манчестър Сити от полуфиналите в Шампионската лига.

"Лос бланкос" посрещат английския шампион във вторник (9 май) от 22.00 часа българско време, а Анчелоти е категоричен, че мачът ще бъде труден, но въпреки това неговият тим ще се стреми да извлече добър резултат преди реванша.

"Искаме положителен резултат утре. Не искаме да страдаме, а да играем добре. Целта е да избегнем проблемите. Това ще бъде труден мач", започна наставникът на Реал.

Италианският специалист се върна и към миналогодишния сблъсък с "гражданите", когато испанският тим продължи драматично напреди и сподели, че през този сезон Манчестър Сити са "по-завършен отбор". Анчелоти не пропусна да обърне специално внимание и на головата машина Ерлинг Холанд.

"Манчестър Сити е по-завършен отбор от миналата година. Габриел Жезус беше много опасен, но различен от Холанд. Може би сега те се възползват повече от дългите топки, от борбата за втора топка. Но стилът им е същият. Той (Холанд) е много опасен, виждаме това, но не е само той. Това е един завършен отбор, който играе много добър футбол", заяви най-успешният наставник в историята на Шампионската лига с 4 трофея.

Карло Анчелоти сподели още, че неговият отбор се намира на същото ниво като преди година, а ключът към успеха срещу Сити се крие в мотивацията и ентусиазма на футболистите.

"Работим, за да спрем отбор, който изглежда неудържим. Ще имаме своите шансове. В добра форма сме. На същото ниво като сме през миналия сезон. Това, което има значение, е мотивацията, ентусиазмът... Спечелването на Купата на краля е бонус", заяви треньорът на Реал Мадрид.

По време на пресконференцията стана ясно още, че в двубоя утре вечер в Мадрид Реал ще може да разчита на опитния Лука Модрич, който по думи на Анчелоти "може да играе без проблеми".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеп Гуардиола: Загубата миналия сезон беше като "краят на света", но ето ни отново тук
Пеп Гуардиола: Загубата миналия сезон беше като "краят на света", но ето ни отново тук
Тони Кроос: Очакваме много силен Манчестър Сити, но сме свикнали да играем такива мачове
Тони Кроос: Очакваме много силен Манчестър Сити, но сме свикнали да играем такива мачове