НОВИНИ

Катастрофа между лека кола и тир: Шофьор е в болница с тежки наранявания

bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 04.10.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Тежка катастрофа между лек автомобил и тир затрудни движението по Подбалканския път между Сливен и Казанлък снощи. Шофьорът на леката кола е в болница с тежки наранявания. Движението беше възстановено напълно в късния следобед днес.

Малко след 23 часа снощи лек автомобил навлязъл в насрещното платно и се ударил челно в преминаващия в този момент тир с румънска регистрация. При сблъсъка е пострадал 48-годишният шофьор на леката кола. Откаран е в сливенската болница с множество фрактури по лицето и тялото. По първоначални данни, той е употребил алкохол, чакат се резултатите от кръвните му проби.

"Състоянието е овладяно в шокова зала... Лечението продължава в реанимация", заяви д-р Тодор Суванков, началник на Спешно отделение - Сливен.

Шофьорът на тира се отървал без наранявания. При челния удар тежката машина се обърнала в канавката. До късния следобед специализирани екипи се опитваха да изтеглят авариралия камион.

Само на 2-3 метра от катастрофата Митка Димитрова продава плодове. Казва, че единствено късният час е предотвратил по-голяма трагедия.
"Идвам да продавам тука и видях камиона, че е обърнат", обясни Митка Димитрова.

Движението по Подбалканския път в района на Сливен вече е възстановено.

Репортер: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След кървавия инцидент в нощния влак: Състоянието на пострадалия мъж е стабилно
След кървавия инцидент в нощния влак: Състоянието на пострадалия мъж е стабилно
Надал вече е на 1/4 финал на "Ролан Гарос"
Надал вече е на 1/4 финал на "Ролан Гарос"