НОВИНИ

Кепа бе повикан в състава на Испания за Евро 2020

кепа повикан състава испания евро 2020
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:44, 08.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага бе добавен в „изчакващия“ списък за Евро 2020, след като капитанът Серхио Бускетс тества положително за коронавирус миналата седмица, обявиха от Испанската футболна федерация.

Освен Кепа бяха извикани още нападателят Родриго Морено, полузащитниците Пабло Форналс от Уест Хем и Карлос Солер от Валенсия, Раул Албиол от Виляреал, както и Брайс Мендес от Селта.

Припомняме, че в неделя Бускетс напусна тренировъчния лагер на „Ла Фурия Роха“ преди Европейското първенство, докато останалата част от състава даде отрицателни проби.

„Кепа ще пристигне този следобед в Мадрид и ще се присъедини към тренировка утре. Останалите играчи ще започнат упражнения днес в 11:00 часа местно време в Лас Розас под ръководството на Луис Енрике“, стана ясно от съобщението на федерацията.

Съставът ще получи коронавирусни ваксини в сряда, разкри по-късно министърът на образованието, културата и спорта на Испания Мануел Родригес Урибес. Испания продължава подготовката си за Евро 2020 с мач срещу Литва по-късно във вторник.

Отборът ще разчита на играчи, които играха доскоро на Европейското до 21 г. и ще бъде воден от селекционера на младежите Луис де ла Фуенте. Първият мач на испанците на Евро 2020 ще бъде срещу Швеция на 14 юни и Енрике разполага с време до събота, за да направи промени в състава си преди откриващия мач в Севиля.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-добрата българска футболистка стана част от "Докосни дъгата"
Най-добрата българска футболистка стана част от "Докосни дъгата"
Удариха шамар на Макрон
Удариха шамар на Макрон