НОВИНИ

Киелини: Англия е на финал, защото изигра почти всичките си мачове на "Уембли"

киелини англия финал изигра почти всичките мачове уембли
bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 09.07.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на Италия - Джорджо Киелини, е на мнение, че Англия е имал по-лесен път до финала заради домакинското си предимство.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

"Трите лъва" изиграха шест от седемте си мача до момента на "Уембли", което им осигури повече срещи пред родна публика от всеки друг отбор, включително "Скуадра адзура", която също бе домакин на няколко двубоя в Рим.

Финалът на Евро 2020, на 11 юли, между отборите на Англия и Италия можете да гледате НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и ОНЛАЙН на bntnews.bg от 22 часа!

На пресконференцията преди финала на първенството в неделя, 36-годишният бранител заяви, че тимът на Гарет Саутгейт не практикува особено атрактивен стил на игра.

"Те може да не са приятни за окото, но са трудни за побеждаване. Моментално помислих, че Англия ще бъде сериозен претендент за спечелване на Европейското първенство. Те имат качество и физика, играят солидно и организирано. Те достигнаха полуфинала на Световно първенство – а и беше предсказуемо, че Англия ще бъде на финала на Европейското, след като изигра шест от седемте си мача на домашна почва", започна той.

Бранителят смята, че Хари Кейн е основната заплаха във финала, като е наясно с опасността, която носят останалите нападатели на "трите лъва".

"Кейн е играч, който винаги съм харесвал. Помня един от първите му мачове за националния отбор в Торино и той веднага ме грабна с представянето си. Имахме щастието да играем с Тотнъм, така че го познавам добре. Англия не е само Кейн, те притежават страхотни футболисти по крилата. Скамейката им спокойно може да спечели турнира, като вчера разполагаха с Джак Грийлиш, Джейдън Санчо, Маркъс Рашфорд, Доминик Калвърт-Люин и Фил Фодън. Чака ни страхотен двубой, нито един от двата отбора няма да е уплашен и ще има взаимно уважение помежду ни", завърши капитанът на "Скуадра адзура".

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Арогантният милионер", който ще въдворява ред във финала на УЕФА Евро 2020
"Арогантният милионер", който ще въдворява ред във финала на УЕФА Евро 2020
"Байонтех" разработи специална ваксина срещу щама Делта
"Байонтех" разработи специална ваксина срещу щама Делта