НОВИНИ

Кирил Петков отлага посещението си в Азербайджан

кирил петков отлага посещението азербайджан
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 15.06.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев.

"Продължаваме промяната": Нова коалиция иска да отстрани председателя на НС Никола Минчев

Министър-председателят нееднократно и със сериозни аргументи е заявявал подкрепата си за тази актуализация, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното увеличение на пенсиите за последните 10 години, мерките за намаляване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и много други социални плащания, които правят приемането на новия бюджет водещ приоритет за отговорното към българските граждани управление, се казва още в съобщението.

Премиерът Кирил Петков проведе в рамките на днешния ден телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата обсъдиха темите, които са от стратегическа значимост за енергийната независимост на България. Договориха се отложената визита да се състои при първа възможност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив с пестелива победа над Черно море в контролна среща
Локомотив Пловдив с пестелива победа над Черно море в контролна среща
Ботев Враца си върна Даниел Генов
Ботев Враца си върна Даниел Генов