НОВИНИ

Кирил Петков след коалиционния съвет: Ще направим всичко възможно България да продължи със същото правителство

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
21:38, 08.06.2022
5311
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Късно тази вечер беше проведен и коалиционен съвет - за първи път без участието на "Има такъв народ". Веднага след него премиерът заяви, че усилията са в посока България да продължи със същото правителство.

"Искам да благодаря на коалиционните партньори, които са с мен, че всички осъзнаваме колко отговорна задача имаме и как България не може да влезе в поредната политическа криза. Всички сме заедно, обединени и искаме да успокоим всички граждани, че всичко, каквото зависи от нас, ще го направим България да продължи точно със същото правителство, с което е в момента", заяви премиерът Кирил Петков след заседанието на лидерския коалиционен съвет тази вечер.

Той увери, че партньорите в коалицията са се разбрали и ще направят всичко възможно да приемат актуализацията на бюджета и да гарантират сигурността на българските граждани.

"Няма да допуснем заради его, задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори в момент на война, когато имаме енергийна криза, газова криза, когато Планът за възстановяване и развитие разчита на 22 закона да се приемат до края на годината, за да получим парите от Брюксел. Всички сме единни и казваме "не" на хаоса, "да" срещу корупцията и "да" за промяната на КПКОНПИ.

Цялото изявление на Кирил Петков вижте тук:

Всичко за бъдещето на коалицията и управлението четете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски спечели бронзовите медали в Националната баскетболна лига
Левски спечели бронзовите медали в Националната баскетболна лига
Сребро и два бронза за България от последния ден на Мултиевропейското по таекуондо в София
Сребро и два бронза за България от последния ден на Мултиевропейското по таекуондо в София