НОВИНИ

Джип се вряза в група деца на тротоар в Бургас (ОБЗОР)

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 08.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Инцидент пред болницата в Бургас. Джип връхлетя върху група деца на тротоара. 14-годишно момче пострада. Настанено е в лечебното заведение, където се е случил инцидентът.

Автомобилът, който е управляван от лекар, е излизал от завой на един от изходите на държавната болница в района на Кръвния център.

Вместо да продължи по пътното платно обаче, шофьорът се е качил на тротоара и блъснал групата от 14-годишни деца. Инцидентът се е случил около 7:30 часа сутринта. Работи се по няколко версии, сред които преумора на водача и влошаване на здравословното му състояние.

Децата били на път за училище, когато джипът ги връхлита на тротоара.

"За щастие има само едно дете, което е с наранявания в областта на подбедрицата. Прието е за лечение в бургаската болница. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двата теста са отрицателни. Вероятно се касае основно за преумора и загуба на контрол над тежката машина", заяви Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Проверка на БНТ показа, че съдовият хирург д-р Шишков днес не е бил в графика за дежурства, но негови колеги не изключват да е бил повикан по спешност заради пациент. Самият той обясни в телефонен разговор, че не се е чувствал добре и отказа да дава повече подробности за инцидента. Кръстовището е изключително натоварено и по него непрекъснато минават линейки.

"Тук е много опасно, трябва някаква бариера да има. Тук влизат всички коли и минават подред, а няма пешеходна пътека. Лекарите имат работа, минават. Може би трябва нещо да измислят", допълни Любов Балакчиева, санитар в Спешна помощ.

Пътят води и до две училища. Децата казват, че се притесняват да пресичат кръстовището. Като това момче, което преди два месеца, на същото място, е било блъснато от кола, но се е разминало само със счупена ръка.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов: Случилото се с Грузия няма да се повтори, футболистите могат повече
Георги Иванов: Случилото се с Грузия няма да се повтори, футболистите могат повече
Финансовото министерство публикува разходите за декември 2021 г. след изявлението на Трифонов
Финансовото министерство публикува разходите за декември 2021 г. след изявлението на Трифонов