НОВИНИ

Кливланд Кавалиърс взе решителния седми мач с Орландо и се класира за полуфиналите в Източната конференция на НБА

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:16, 06.05.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
кливланд кавалиърс взе решителния седми мач орландо класира полуфиналите източната конференция нба

Кливланд Кавалиърс стана последният отбор, който се класира за втория кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА), след като спечели решителния седми мач от серията си срещу Орландо Меджик.

У дома в своята зала "кавалерите" се наложиха със 106:94 и така си осигуриха място в полуфиналите на Източната конференция за пръв път след пауза от шест години, откогато всъщност датира и последната шампионска титла на Кливланд.

Иначе в неделната вечер момчетата на Джон-Блеър Бикерстаф трябваше доста да поработят, за да се справят със съпротивата на тима на Меджик, който започна много силно и в един момент от първото полувреме дори имаше аванс от 18 точки.

На почивката преднината на Орландо беше десет пункта при 53:43, но силните изяви на Донован Мичъл в третата четвърт помогнаха Кавалиърс да осъществят пълен обрат и да влязат в заключителния период с преднина при 76:68.

В решителните 12 минути домакините не изпуснаха контрола върху събитият на паркета, като в края дори поведоха с двуцифрена разлика, за да сложат точка на спора след 106:94.

Донован Мичъл отново бе над всички за победителите със своите 39 точки, докато от другата страна за Орландо Меджик Паоло Банкеро се отчете с "дабъл-дабъл" - 38 пункта и 16 борби.

По този начин Кливланд Кавалиърс зае последното свободно място в полуфиналите на Източната конференция, където ще мери сили със състава на Бостън Селтикс, който в първия етап на плейофите се наложи с 4-1 победи над финалиста от предишния сезон Маями Хийт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът: Народът ни винаги ще има памет за геройствата на българските генерали
Премиерът: Народът ни винаги ще има памет за геройствата на българските генерали
Осветиха бойните знамена по повод 6 май
Осветиха бойните знамена по повод 6 май