НОВИНИ

Код жълто за валежи и гръмотевични бури в почти цялата страна

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 17.05.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, в планинските и югоизточните райони от страната - интензивни и придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минималните температури ще бъдат от 9° до 14°, а максималните - от 15 - 16° в Северозападна България до 23 - 24° на места в Южна България.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и с валежи от дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 17 - 20°. Температурата на морската вода е 14 - 16°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. По най-високите върхове ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите части - временно силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В четвъртък със слаб до умерен северен вятър ще прониква по-хладен въздух и максималните температури ще са между 15° и 20°. Облачността ще е предимно значителна и на много места ще има и валежи, повече по-количество в планинските райони.

През следващите дни повече слънчеви часове ще има преди обяд, а около и след обяд отново ще се развива купеста облачност и ще има слаби валежи от дъжд - в петък на повече места в Централна, а в събота и неделя - в Източна България и планините. Вятърът временно ще е от север, впоследствие отново ще се обърне от североизток. Дневните температури ще се повишат с 4 - 5°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурорската колегия на ВСС ще заседава на фона на напрежението в държавното обвинение
Прокурорската колегия на ВСС ще заседава на фона на напрежението в държавното обвинение
Лутън Таун е на победа от класиране във Висшата лига
Лутън Таун е на победа от класиране във Висшата лига