НОВИНИ

Коди Милър-Макинтайър и Баскония с трета поредна загуба в Евролигата

Баскония отстъпи на Анадолу Ефес във "Фернандо Буеса Арена".

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:22, 29.03.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
коди милър макинтайър баскония трета поредна загуба евролигата
Снимка: eurohoops.net
Слушай новината

Коди Милър-Макинтайър и Баскония допуснаха трета поредна загуба в Евролигата. Този път Баскония отстъпи на Анадолу Ефес с 76:97 във "Фернандо Буеса Арена" в среща от 32-ия кръг на турнира.

Гостите започнаха силно мача и не допуснаха обрат до края, като след третата четвърт преднината им достигна до 20 точки и закономерно завършиха като победители за трети пореден път в Евролигата.

Коди Милър-Макинтайър отново се представи на ниво, като се разписа с 13 точки, 3 борби и 1 асистенция за 28 минути в игра. При стрелбата си българският национал бе 5/8 от средна дистанция и 3/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Маркъс Хауърд бе най-резултатен с 15 точки. Никос Рогкавопулос добави 12.

Шейн Ларкин се отличи за успеха на Анадолу Ефес с 28 точки, от които 5 тройки. Уил Клайбърн също се представи силно, реализирайки 20 точки за победата на гостите. Ерджан Османи записа 15 точки и 5 борби.

„Освен по-опитните в състава, разполагаме и с много млади момчета, които израснаха през сезона. Всички разбрахме важността на този мач. От самото начало излязохме със здрава защита, останахме концентрирани, не позволихме на техните стрелци да се развихрят. Постигнахме голяма победа“, коментира двукратният шампион на Евролигата Шейн Ларкин.

На 5 април Коди Милър-Макинтайър и Баскония гостуват на лидера в класирането Реал Мадрид, а Анадолу Ефес играе с Фенербахче.

Гардът Найджъл Уилямс-Гос вкара 17 точки, а Олимпиакос навакса изоставане от 13 в последната четвърт, за да стигне до победата със 74:69 при гостуването си на Партизан Белград.

В другите мачове от снощи Барселона записа лесна победа при визитата си на Байерн Мюнхен с 87:79, Монако се наложи във френското дерби с АСВЕЛ Лион-Вильорбан като гост с 87:77, докато литовският Жалгирис запази живи надеждите си за десетото място с третата си поредна победа след 87:73 в Каунас над италианския Олимпия Милано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Разпети петък е за католическия свят
Разпети петък е за католическия свят