НОВИНИ

Найджъл Уилямс-Гос поведе Олимпиакос към фамозен обрат срещу Партизан в Евролигата

Важната победа за бившия отбор на Александър Везенков бе постигната в последната четвърт от двубоя.

найджъл уилямс гос поведе олимпиакос фамозен обрат партизан евролигата
Снимка: www.eurohoops.net
bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 29.03.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Найджъл Уилямс-Гос записа 17 точки, както и лично най-добро постижение от 5 откраднати топки, за да поведе Олимпиакос към победата като гост със 74:69 срещу Партизан в Белград.

Отборът от Пирея губеше с 14 точки, но след 28:10 в последната четвърт, Олимпиакос постигна 20-та си победа за сезона в Евролигата и изглежда сигурен в борбата за топ 4 в крайното класиране. Това бе 18-та загуба за Партизан, която го отдалечава от място в Плей-ин турнира.

Томас Уолкъп с 11 точки и Айзея Кенаан с 10 допринесоха за успеха на "червените".

За домакините Кевин Пънтър отбеляза 16 точки и направи 5 асистенции, а Франк Камински, Бруно Кабокло и Пи Джей Доуджър бяха близо до дабъл-дабъл.

"Имаше много за какво да се борят и двата отбора. Видя се по старанието на двата отбора. Шапки долу за Партизан. Прекрасен отбор с голям треньор и много добри играчи. Беше битка до самия край и съм изключително горд от начина, по който се обединихме и постигнахме победата", каза Уилямс-Гос.

Олимпиакос беше изоставащ през целия двубой, докато Костас Папаниколау не отбеляза два поредни коша за 64:61 при оставащи 4:05 минути. Звездата на Партизан Кевин Пънтър отвърна на удара с четири последователни точки, но "червените" вече бяха набрали достатъчно пара.

При 69:69 и оставащи 31 секунди, Уилямс-Гос асистира за забивка на Мустафа Фал. В последвалото нападение, Партизан изпусна три изстрела подред, като два от тях, бяха под коша. Уилямс-Гос обаче не пропусна да отбележи наказателните си удари, за да донесе успеха за своя тим.

Неуспешен опит за тройка от Партизан сложи край на двубоя.

Шампионът в Евролигата за 2021 и 2022 година Анадолу Ефес постигна едва третата си победа като гост през този сезон след 97:76 при визитата си на испанския Баскония, но с нея зае отлична позиция в битката за попадане в плей-ин турнира.

В другите мачове от снощи Барселона записа лесна победа при визитата си на Байерн Мюнхен с 87:79, Монако се наложи във френското дерби с АСВЕЛ Лион-Вильорбан като гост с 87:77, докато литовският Жалгирис запази живи надеждите си за десетото място с третата си поредна победа след 87:73 в Каунас над италианския Олимпия Милано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Павела Митова, ИТН: Ще влезем в следващия парламент с по-сериозно представителство
Павела Митова, ИТН: Ще влезем в следващия парламент с по-сериозно представителство