НОВИНИ

Кой е полицаят, който храни катерички в парка?

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:50, 26.06.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Общество

Снимка на конен полицай, който храни катеричка в парка, стана хит в социалните мрежи. Основната цел на патрулиращите полицаи е да следят за реда и да се грижат за хората. Често обаче им се налага да се грижат и за животните наоколо.

Вече повече от 10 години плътно до Стойчо Филипов е неговият кон Иззет. Полицаят признава, че сред най-стресовите ситуации в работата му са футболните събития.

Стойчо Филипов, конен полицай: Различно се гледа на нас, има и добри неща, добри изказвания, има и лоши. Различни хора и различно виждане има към нас.

Kогато конният полицай е върху коня, той има по-голяма видимост върху нещата, които се случват наоколо и може да реагира по-бързо от колегите си.

За да влезе в редиците на конната полиция, животното трябва да бъде смело и дисциплинирано. А връзката между него и полицая се изгражда постепенно.

Светослава Семкова, конен полицай: Носи ми най-вече удовлетвореност, радост. Делгадо просто е част от мен. Допълваме се, както и по-рано казах, някой път аз съм по-избухлива, той е спокоен, някой път той е спокоен пък ми дава сила на мен. Общо взето абсолютен тандем.

Конните полицаи казват, че няма как да бъдеш лош човек, ако обичаш животните. А любовта се усеща в грижата към тях - прегръдка, целувка или малко храна. Така един ден, докато Стойчо патрулира в Борисовата градина, погледът му е привлечен от катеричка.

Стойчо Филипов, конен полицай: Забелязахме животното и решихме да му подадем орехчета, да видим дали ще вземе да се храни. Да не обикаля постоянно да си търси и да се мъчи да си намира.

Оттогава Стойчо винаги е подготвен с ядки за катеричките в парка. И се оглежда за тях, докато следи за реда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водач от Пловдив кара със 133 км/ч при допустими 50
Водач от Пловдив кара със 133 км/ч при допустими 50
Минчев подписа с чешки гранд, Росицки с ласкави думи за играча
Минчев подписа с чешки гранд, Росицки с ласкави думи за играча