НОВИНИ

Кои ще бъдат финалистите на Sofia Open 2020?

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:41, 13.11.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Тенис
бъдат финалистите sofia open 2020

Днес ще стане ясно кои двама играчи ще спорят за трофея на петото издание на турнира от сериите ATP 250 в София.

Първият полуфинал противопоставя номер 5 в схемата, Адриан Манарино и италианския тинейджър, Яник Синер. Мачът започва не преди 15 часа.

Манарино пристигна в София като финалист от последния турнир от тази категория в Нур-Султан, като затвърди добрата си форма и тук.

Срещу него обаче днес ще излезе младия талант Яник Синер, който наистина впечатли с изявите си до момента в Арена Армеец. Четвъртфиналистът от Ролан Гарос започна с победа над миналогодишния финалист в турнира, Мартон Фучович, а вчера постигна страхотен обрат срещу 3-ия поставен, Алекс Де Минор.

Това е двубой, който ще противопостави опита срещу младостта, като и двамата тенисисти ще бъдат устремени да стигнат до спора за трофея в последния за годината турнир.

Не преди 18 часа пък на корта ще излязат двама от дебютантите на Sofia Open, които достигнаха до полуфиналите. Това са Ришар Гаске и Вашек Поспишил.

Французинът играе много силно през цялата седмица в София, като продължава без загубен сет в турнира. Поспишил обаче също не е за подценяване, тъй като в последните си два мача той отстрани двама от поставените, също без да загуби сет.

Въпросът тук е: Първи финал за Гаске през 2020 или втори такъв за Поспишил?

Освен двата полуфинала на сингъл, програмата ще предложи и полуфинал от турнира по двойки. Първите поставени в схемата Юрген Мелцер и Едуар Роже-Васлен могат да си подпечатат визите за финалния Мастърс в Лондон при победа над двойката Томислав Бъркич/Марин Чилич.

Евентуална загуба пък за френско-австрийски дует ще даде златен шанс на британците Мъри и Скупски да вземат последното място за Лондон, ако триумфират в надпреварата в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Галъп": 51,1% подкрепят Република Северна Македония за ЕС само при изпълнение на Договора с България
"Галъп": 51,1% подкрепят Република Северна Македония за ЕС само при изпълнение на Договора с България
Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте
Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте