НОВИНИ

Константин Арабаджиев: Скандалът в КЗП се отразява пагубно на работата

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 19.01.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Конфликтът между председателя на Комисията за защита на потребителите и мен е още от момента, в който ни назначиха поради принципни различия в начина на работа и разбирането за функционирането на КЗП - това коментира в студиото на "Още от деня" Константин Арабаджиев, член на комисията.

Според него този публичен скандал се отразява пагубно, защото през последната година комисията са напуснали десетки квалифицирани и дългогодишни специалисти:

"И не само, че заплатите са ниски и те дълги години са работили с тези ниски заплати, а и заради атмосферата на работа. Нетърпимата и тежка атмосфера на работа в комисията."

По думите на Арабаджиев, през последната година в Министерството на икономиката и индустрията са постъпили 60% повече сигнали и жалби срещу дейността на КЗП. Голяма част от тях са свързани точно със забавянето на преписките.

"И досега на заседания на комисията гледаме преписки, които са забавени с по 9 - 10 месеца, дори онзи ден гледахме една, която е забавена година. Това нещо е недопустимо, защото всеки един потребител, който е подал своята жалба или сигнал, очаква максимално бързо да се разреши казуса", поясни Константин Арабаджиев.

Той уточни, че причина за забавянето е именно напускането на десетки квалифицирани специалисти и назначаването на нови от председателя на КЗП, които обаче не познават сложната материя в работата.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест поредни победи и полуфинал за Николай Неделчев на турнир в Манакор
Шест поредни победи и полуфинал за Николай Неделчев на турнир в Манакор
Кабо Верде е първият осминафиналист в Купата на африканските нации
Кабо Верде е първият осминафиналист в Купата на африканските нации