НОВИНИ

Костадин Ангелов: Ако ГЕРБ беше на власт, нямаше да допуснем серията от грешки

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 12.04.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Политика
Слушай новината

Ние стискаме палци на България да издържи и по-скоро се кръстим тези хора да не счупят държавата. Хората наистина се събудиха от всичко онова розово, което беше обещавано и не се случи. Това каза в "Още от деня" Костадин Ангелов - депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по здравеопазване.

"Ситуацията в момента не се дължи на привнесена инфлация, с която се извиняват управляващите. Ако ГЕРБ беше на власт, нямаше да допуснем серията от грешки, невзети решения и закъснели решения. Ние нямаме оценка за управляващите, нищо не е направено, за да бъде оценено", заяви Ангелов.

Костадин Ангелов коментира предложенията за увеличение на заплатите на медиците в новия колективен договор.

"Това е страхотно, но и предният браншови колективен договор беше поставил едни прагове, където на много малко места бяха достигнати, това отново е хвърляне на прах в очите на хората, тъй като не гарантира източника на средства откъде ще дойдат", коментира Костадин Ангелов.

"Ние внесохме един законопроект, който да гарантира минималните прагове на основните заплати в сектора и това ако се случи, тези заплати навсякъде в страната ще бъдат такива, каквито пише в закона", добави още Ангелов.

МВР дава на прокуратурата проверката за ремонт на клиника в УМБАЛ "Александровска"

Той коментира проверките на прокуратурата в "Александровска" болница така: "Винаги когато замирише на избори, винаги се появява най-добрият политически пиар и най-лошият милиционер Бойко Рашков, който хвърля малко фойерверки, за да заглуши напредъка на нашата партия. Аз не разбирам в какво ме обвиняват, защото това се е случило след като аз съм бил директор".

А казусът с избор на нов управител на БНБ Ангелов коментира: "Относно кандидатурата на гуверньор на БНБ ние казахме, че нито един от двамата кандидати не може да достигне летвата, която постави Димитър Радев. По-важно е да гарантираме сигурността на финансите на държавата".

Вижте разговора във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 4 май ВСС отново ще обсъжда предсрочното освобождаване на Иван Гешев (Обзор)
На 4 май ВСС отново ще обсъжда предсрочното освобождаване на Иван Гешев (Обзор)
Диего Симеоне призова за повече уважение към Атлетико Мадрид
Диего Симеоне призова за повече уважение към Атлетико Мадрид