НОВИНИ

Костадин Костадинов: Искаме само едно - да живеем в свободна и независима държава

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:19, 12.04.2023
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Слушай новината

Обръщам се само и единствено към своите сънародници, защото както винаги, всички в тази зала, независимо от временно дадените ни власт, постове и позиции, трябва да бъдем преди всичко само едно - българи. Това заяви от трибуната на новия парламент лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Изминаха 10 дни откакто изборите приключиха. Време предостатъчно за оценка на това, което се случи и за създаване на планове за това, което предстои. Време, което се оказа обаче крайно недостатъчно за медийната вакханалия, разгоряла се след 2 април. Знайни и незнайни анализатори, политолози, политици, социолози, наблюдатели и други редови доносници на американското посолство се отдадоха на разюздана и невъздържана кампания срещу 358 000 българи. Тези българи бяха наречени неграмотници, прости хора, неуспели в живота, некадърници, фашисти, невежи, заблудени, плебеи, лумпен пролетариат и какво ли още не. А тези 358 000 българи, сред които съм и аз, искат и искаме само едно - да живеем в свободна и независима държава", подчерта Костадинов.

По думите му, това обаче е било наречено и определено като заплаха.

"Да, "Възраждане" е точно заплаха. Но заплаха за националните предатели, чуждите агенти, корумпирани те компрадори и виновниците за системно извършваното в продължение на десетилетия заличаване и деградиране на българската държава, целящо да превърне българския народ - един от най-старите народи в света, в аморфна маса без национално самосъзнание, годен да бъде само донор на своите господари извън страната", каза още Костадин Костадинов.

Тези, които ни люлеят в робската люлка искат нас да ни няма, само че ние сме тук и ще ставаме все повече, а НС тепърва ще придобива все по-изявен български облик, отбеляза той.

"Тези 358 000 българи ни пратиха тук, за да запазим българската финансова независимост, да не допуснем вкарване на държавата във войната в Украйна, да предоговорим отношенията си с ЕС, да не допуснем фалит на държавата и винаги и навсякъде да защитаваме българския национален интерес. За тези 5 основни приоритета сме готови да разговаряме с всички останали политически сили, защото дори и да не уважаваме останалите избраници тук, ние сме длъжни да уважаваме техните избиратели и ги уважаваме", допълни Костадин Костадинов.

Той отбеляза още, че приоритет за "Възраждане" е бюджетът на България. Няма сериозен разговор за бюджет без правителство обаче, каза Костадинов. Затова той посочи, че са готови да предложат правителство, управленска политика и бюджет.

Всичко за първия ден на 49-ото Народно събрание четете ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фондация "Енчо Керязов" ще продължи да търси таланти за 12-ата "Нощ на звездите" до 20 април
Фондация "Енчо Керязов" ще продължи да търси таланти за 12-ата "Нощ на звездите" до 20 април
Пристигна първият танкер с втечнен природен газ през терминала в Турция
Пристигна първият танкер с втечнен природен газ през терминала в Турция