Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Костадин Костадинов: Няма шанс този парламент да излъчи работещо правителство

от БНТ
19:33, 13.07.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

"Няма шанс този парламент да излъчи работещо правителство, теоретично има вероятност да излъчи някакво правителство, но то няма да е работещо", заяви в "Още от деня" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той допълни, че ще участва в консултациите при президента преди връчването на третия мандат.

"Отиваме от уважение към институцията, днес получихме покана от президентската институция - в петък, в 17.00 часа са нашите консултации", отбеляза Костадинов, като подчерта, че те са излишни, защото няма да кажат нещо по-различно от предишните консултации.

Лидерът на "Възраждане" предупреди, че "ни чака много сериозна и неприятна зима, в която трябва да ни управляват хора с отговорности, с ясно очертани управленски решения".

Костадинов заяви, че предсрочните избори не са по-лош вариант, като те няма да са в тежкия период, а през септември или началото на октомври вероятно.

"Всяка една политическа криза се решава най-лесно чрез избори, това е най-доброто лекарство за измъкване от политическата криза, в която ни вкараха същите тези управляващи, които сега искат да излязат от политическата криза с ново правителство, което няма да издържи няколко месеца", подчерта Костадинов.

На въпрос за казаното от Елена Гунчева, че 45 000 лева от депутатските заплати отиват в партийната каса и Костадинов еднолично определя за какво да се харчат, лидерът на "Възраждане" показа протокол на парламентарната група от 21 декември 2021 година, в което под решението за парите на депутатите за развитие на партийна дейност стои и подписът на Гунчева.

Какво още каза Костадин Костадинов вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Евродепутатът Цветелина Пенкова: Има усещане за политизиране на случая с чекмеджетата на Борисов
Евродепутатът Цветелина Пенкова: Има усещане за политизиране на случая с чекмеджетата на Борисов
Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев отдавна е загубил публичния си авторитет
Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев отдавна е загубил публичния си авторитет