НОВИНИ

Костадин Костадинов: Ще се борим "Възраждане" да е първа политическа сила

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 21.01.2023
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

На изборите ще се борим "Възраждане" да е първа политическа сила и смятам, че всяка една политическа сила трябва да има това за цел, заяви в "Говори сега" председателят на партията Костадин Костадинов.

"Правителство има и винаги ще има. Не винаги обаче има парламент и аз съм доволен, че този отиде в историята, защото решенията които той взе, бяха лоши и в разрез с българския национален интерес".

Той заяви, че ПГ на "Възраждане" е ходила на всички срещи в Народното събрание в началото на 48-мия паралмент, но са разбрали, че нищо не се е променило от последните избори.

Подписката за референдума на еврото върви изключително успешно, заяви Костадинов и посочи, че е вероятно "Възраждане" да съберат 500 000 подписа две седмици преди крайния срок. На въпрос ще успеят ли да проведат референдума преди предсрочните избори, Костадинов отговори:

"Може и да успеем, може и да не успеем, имаме срок до 10 април. Така като гледам, с тези темпове е по-вероятно да успеем, защото събираме между 40 000 - 50 000 подписа на седмица".

На въпрос би ли подкрепил референдум за президентска република, Костадин Костадинов отговори, че референдуми трябва да има и той лично ще гласува в такова допитване.

Външните министри Милков и Османи ще посетят пребития Христиан Пендиков във ВМА

По повод побоя над секретаря на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, Костадинов заяви че "Възраждане" са коментирали, че това ще се случи още при дебатите за вдигането на ветото за преговори с ЕС.

"Не цялата нация мисли по този начин и аз го знам, защото познавам много хора в Македония, но за съжаление едно кресливо малцинство, което в момента се чувства абсолютно необезпокоявано, може да наложи своето виждане на всички останали".

ВМА: Тежко остава състоянието на пребития Христиан Пендиков

Костадинов заяви още, че провокациите в РСМ спрямо България и българите са се увеличили след вдигането на ветото за ЕС, а въпросът трябва да се повдигне и в НАТО, тъй като двете страни са съюзници в Алианса.

"Знаете ли Христиан Пендиков какво каза, когато беше на изслушване в Комисията за българите извън страната в парламента? Тогава предизвика горчив смях, но сега хич не ни е смешно. Той каза: "Ако не ни помогнете, следващия път ще идвате в Македония на панихида на някого от нас". Затова не можем да говорим толкова безотговорно. Ако Северна Македония иска да влезе в ЕС, трябва да не допуска повече подобни прояви", заяви лидерът на "Възраждане".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайбе Юсеин със злато, Мими Христова със сребро от турнир по борба във Франция
Тайбе Юсеин със злато, Мими Христова със сребро от турнир по борба във Франция
Ботев Пловдив и латвийският Рига си вкараха по четири гола в зрелищна контрола
Ботев Пловдив и латвийският Рига си вкараха по четири гола в зрелищна контрола