НОВИНИ

Кралското семейство е очаровано от раждането на второто дете на Меган и Хари

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:31, 07.06.2021 (обновена)
Чете се за: 03:02 мин.
Европа
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Британската кралица Елизабет Втора и цялото кралско семейство са очаровани от раждането на дъщеричката на принц Хари и съпругата му Меган. Бебето се роди в болница в Санта Барбара, щата Калифорния.

Хари и Меган кръстиха второто си дете Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор - в знак на почит едновременно към кралица Елизабет, която е наричана Лилибет от най-близкото си обкръжение, и покойната принцеса Даяна - майката на принцовете Уилям и Хари. Пред Бъкингамския дворец хората коментираха избора.

"Имената, които са избрали, наистина са добри, симпатично решение, което ще обедини семейството. Съчетаването на двете имена е съзнателно и изпраща добър сигнал към останалата част от фамилията", смята Сам Тъкър.

"Може би атмосферата в семейството ще се успокои, но не знам колко дълго заради всичко, което се случи преди това", коментира Мади Траоре.

Миналата година Хари и Меган обявиха, че напускат кралския двор и отиват да живеят в Северна Америка. В началото на тази дадоха скандално интервю за Опра Уинфри, в което разказаха за коментари за цвета на кожата на първородния им син Арчи, за натиска над Мегън и за болката на Хари от загубата на майка му.

В скандалното интервю: Меган и Хари с обвинения в расизъм към кралското семейство

Второто дете на двойката се роди в Калифорния.

"Страхотно. Вълнуващо. Надявам се да ги срещнем тук някой път", каза калифорнийка.

"Израснала съм тук. Това е може би най-доброто място за отглеждане на дете. Разбирам ги защо се преместиха", заяви Шийла Скот, жителка на Монтесито.

Австралийците са разделени по въпроса за избора на името на бебето с кралска кръв.

"Щеше да е по-добре да кръстят бебето с името Елизабет, вместо с прякора ѝ", смята домакинята Даян Макфий.

"Чудя се какво би си помислила кралицата, ако бяха сложили името на Даяна пред нейното. Все пак е хубаво, че са съчетали имената и на бабата, и на майката. А Лили е хубаво име", каза пенсионерката Робин Дейвис.

Меган и Хари съобщиха новината за второто си дете почти два дни след раждането му и това също е показателно за новия им начин на живот. За сравнение, херцозите на Кеймбридж Уилям и Кейт позираха пред фотографите, часове след раждането на децата им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Великобритания зрелищно разрушиха част от въглищна електоцентрала
Във Великобритания зрелищно разрушиха част от въглищна електоцентрала
Самолетът на вицепрезидента на САЩ спешно беше приземен
Самолетът на вицепрезидента на САЩ спешно беше приземен