НОВИНИ

Какви са приоритетите на АБВ и БСП за изборите

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
22:00, 06.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Доц. Атанас Мангъров няма да е кандидат-депутат на изборите през юли, но ще участва в предизборната кампания на голямата лява коалиция. Това обяви председателят на АБВ Румен Петков на съвместната пресконференция с БСП. По думите на Петков двете партии не искат шоу, а политически решения, защото България се нуждае от смяна на политическия модел.

Връщането на доверието в българските институции и създаването на по-справедлива и социална държава са част от основните приоритетите на голямата лява коалиция. Румен Петков определи преговорите с БСП като динамични и делови, а коалицията като солидна алтернатива.

"Която да не излъчва шоу, а да предлага политика и решения, която да е в състояние радикално да промени отровената политическа и управленска атмосфера", каза Румен Петков.

"Защото това управление, което беше до момента е най-корумпираното и най-крадливото управление. Така че ние подхождаме с голямо уважение и респект към нашите партньори и се надяваме, че ще дадем една възможност на лява България да има алтернатива за по-добро управление", допълни Христо Проданов, секретар на ИБ на БСП и водач на листа.

В интервю за БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че голямото ляво обединение ще продължи с още партии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двамата боксьори Белберов и Панталеев отпаднаха в Париж
Двамата боксьори Белберов и Панталеев отпаднаха в Париж
Младежите на Германия триумфираха на Евро 2021
Младежите на Германия триумфираха на Евро 2021