НОВИНИ

Кристиан Хорнър: Намираме се в порочен кръг

Отборният директор на Ред Бул твърди, че пистата в Монца е отличила недостатъците на тима, който не е печелил от 23 юни.

кристиан хорнер сравни себастиан фетел макс верстапен
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 02.09.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Пистата в Монца отличи недостатъците на Ред Бул, който се върти в порочен кръг и може да загуби битката за титлите при пилотите и конструкторите във Формула 1, предупреди отборният директор Кристиан Хорнър след Гран при на Италия. Макс Верстапен и Серхио Перес завършиха съответно шести и осми, а "биковете" нямат победа от 23 юни.

"Тази писта отличи недостатъците в автомобила ни в сравнение с миналогодишния. Нямаме баланс и това се вижда с просто око. Нещата просто не работят в момента. Отборите в подобно положение започват да правят компромиси с важни неща, за да получат някакъв баланс, но по този начин решаваш един проблем и създаваш друг. Порочен кръг", заяви великобританецът, цитиран от Ройтерс.

"Проблемът не е там от вчера. Гледам данните и виждам, че още от началото на годината нещата не са подредени. Други отбори направиха големи крачки в развитието си, а това само разкри публично нашите проблеми", каза още отборният директор на Ред Бул.

Хорнър заяви, че пилотите му са опитали да намалят влиянието на проблемите в задната част на автомобила, но това само е усилило натиска на предните гуми и така се стига до по-бързото им износване.

Той добави, че победата на Ферари в Монца ще помогне на Ред Бул, но няма да реши проблемите на австрийския тим.

"Според случилото се в Монца, битката за двете титли е широко открита. В неделя имахме четвъртия най-бърз автомобил и това е реален резултат. Трябва бързо да намерим решения", категоричен бе Кристиан Хорнър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекс Николов поднови тренировки с Лубе
Алекс Николов поднови тренировки с Лубе