НОВИНИ

Кристоф Галтие: Ще дадем всичко, за да продължим, но не трябва да допускаме голове

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:16, 07.03.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
кристоф галтие дадем всичко продължим допускаме голове
Слушай новината

Старши треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие говори преди утрешното гостуване на неговия тим на Байерн Мюнхен в мача реванш от осминафиналите на Шампионската лига.

Парижани имат да наваксват изоставане от един гол след първата среща, а освен това няма да могат да разчитат на една от своите звезди Неймар, който ще пропусне остатъка от сезона заради контузия.

Според Галтие съставът на ПСЖ ще бъде по-балансиран без бразилския футболист, но в никакъв случай това не прави френския шампион по-силен отбор.

"Четох за доста дебати около името на Неймар. Той нямаше късмет, това е загуба и за отбора. Погледнете неговите голове и асистенции през шампионата. Липсата му не е нещо добро за състава, лошо е и за него. Контузен е сериозно. Той се държи като професионалист, но имаше доста труден период след края на Световното първенство. Дали без него сме по-добре балансирани? Да, но това не означава, че по този начин сме по-силни. Неймар е изключителна находка за тима и може да вкарва много голове", заяви наставникът на парижани.

В отсъствието на Неймар Кристоф Галтие обяви, че ПСЖ ще разчитат на Килиан Мбапе, който, по негови думи, "е за големите мачове". Френският специалист споделя още, че неговият тим ще трябва да се стреми към това да не допусне попадение на "Алианц Арена" и същевременно да се възползва от своите шансове.

"Килиан Мбапе е за големите мачове. Щастливи сме да го имаме в състава ни. В такива двубои имаме нужда от всеки един играч. Сега имаме увереността, че нищо не е загубено. Има огромно напрежение, защото нещо голямо се задава пред нас. Напрежението ни допада и през настоящия сезон все още не сме завършвали без да допуснем гол в Шампионската лига. Всяка схема на игра има силни и слаби страни. Нормално е. Трябва да покажем силна отборна игра и да се възползваме от нашите шансове. Ще дадем всичко, за да продължим, но не трябва да допускаме голове. Трябва да направим всичко възможно да си тръгнем без попадение", сподели Кристоф Галтие.

Реваншът между Байерн Мюнхен и ПСЖ е утре вечер от 22.00 часа българско време, а парижани ще се опитат да избегнат второ поредно отпадане в осминафиналите на Шампионската лига, след като през миналата година бяха елиминирани от бъдещия носител на трофея Реал Мадрид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столтенберг: Историческа възможност за мир след последните преговорите между Сърбия и Косово
Столтенберг: Историческа възможност за мир след последните преговорите между Сърбия и Косово
Евростат: Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания са били по-смъртоносни от COVID-19
Евростат: Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания са били по-смъртоносни от COVID-19