НОВИНИ

Кубрат Пулев: Не беше лесен мач, можех да го изиграя по-красиво, можех да го нокаутирам (ВИДЕО)

Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на WBA в тежка категория, след като по време на боксовата галавечер в "Арена София" надви убедително украинеца Ихор Шевадзуцкий с пълно съдийско единодушие - 3:0.

кубрат пулев мен подкрепата хората залата любов отвръщам същото
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 31.03.2024
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Не беше лесен мач. Знаете винаги съм критичен към себе си, можех да го изиграя по-красиво, по-убедително, можех да го нокаутирам. Твърдо момче, твърда глава, неудобен стил. Надиграх го по всякакви параграфи. Той направи всичко възможно, но ударите му трудно попадаха в целта, макар че повече глави вкарваше. И под пояса удряше, но няма проблеми, това е професионалният бокс. Ние сме българи, не ни пречи нищо. Това каза Кубрат Пулев след победата си над Ихор Шевадзуцкий, която му донесе и интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Пред българската публика в "Арена София" Пулев спечели срещата с пълно съдийско единодушие, като и тримата съдии отсъдиха по 117:111 в негова полза.

"За мен подкрепата на тези хора в залата е любов и аз им отвръщам със същото. Българите трябва да имаме още по-силен дух и да вярваме в себе си. Бъдете уверени в себе си, вярвайте и имайте самочувствие! България е раят! Искам да благодаря на всеки един от вас, който е дошъл тук. Чисто физически не мога, но бих прегърнал всеки един от вас от благодарност", каза още Пулев.

"Смяната на противника не бе комфортна за мен, защото тренирах по един начин, а се появи друг противник. Но за мен всяка победа е важна и се радвам на нея и на тази титла", допълни българинът.

Пулев трябваше да се бие с германеца Махмуд Чар за "регулярната" световна титла на WBA, но мачът пропадна заради травма на шампиона Чар. Роденият в Сирия боксьор обаче бе в залата и след края на двубоя се качи на ринга.

"Махмуд Чар ме поздрави. Той сам ми каза, че Ихор е труден противник. Но искам да кажа на Чар да се готви за септември. Няма да му е лесно и дано по-бързо му мине контузията. През годините се научих, че човек трябва да говори по-малко. Искам отново да благодаря на публиката и да ѝ кажа, че ако моето сърце не дава любов, то по-добре да не е живо", обясни Пулев.

"Искам специално да благодаря на Христо Стоичков. Имам честа да живеем в едно време на тази земя. Освен това сме и истински приятели. Той е истински човек. Поклон към него, че прелетя от другия край на света за този мач. Ти си велик българин, благодаря ти", завърши Кубрат Пулев.

Бившият носител на "Златната топката" бе един от ВИП гостите на галавечерта в "Арена София" и видя на живо успеха на Кубрат Пулев над украинеца Ихор Шевадзуцкий, както и на Тервел Пулев над камерунеца Роли Ламбърт.

"Горд и щастлив съм от победите на Кубрат и Тервел. Не е лесно да носиш трибагреника и герба. Гордея се, че сме приятели от толкова много години. Затова съм тук, за да подкрепя Кубрат и Тервел. Трябва и в най-трудните моменти да се подкрепяме. Благодаря и на публиката, които дойде да ги подкрепи", каза Стоичков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България влезе официално в Шенген по въздух и море
България влезе официално в Шенген по въздух и море
Слънчево и топло време днес
Слънчево и топло време днес