Кутев: Новият шеф на ДФ "Земеделие" е оправдан по всички обвинения

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
15:28, 23.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Новоназначеният шеф на Държавен фонд "Земеделие" Борис Михайлов е оправдан по всички обвинения, съобщи говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

По-рано днес предишните управляващи от ГЕРБ казаха, че новоназначеният шеф на Държавен фонд "Земеделие" е разследван за данъчни престъпления.

Да, срещу него са водени дела, през 2008 г., но наказателното производство е прекратено. Водени са дела, но са приключили. Това е първата част от сагата. През 2013 г. Михайлов завежда дело срещу прокуратура, осъдил е прокуратурата за това, което му е причинено за десетки хиляди левове. Следващият документ е изпълнителен лист - 45 000 лева да се изплати от прокуратурата. Всички тези нещо колегите от ГЕРБ ги знаят, каза Антон Кутев.

Обвиненията са абсолютно политическа форма. Не са избрали верния човек, допълни той.

Опитах се да намаля корупцията и благодарение на това бях атакуван. Сега се опитвам да премахна корупцията във Фонд "Земеделие". Сега ще си търся правата пред съда, заяви самият Михайлов.

На последвал извънреден брифинг бившите управляващи попитаха риторично кой е предложил Михайлов за шеф на фонд "Земеделие" и какъв опит има той. Те отбелязаха, че никой не може да ги спре да търсят и огласяват информация за проблемни хора и назначения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Лудогорец подготвят млади гвардейци
В Лудогорец подготвят млади гвардейци
Руски кораб откри предупредителен огън срещу британски разрушител в Черно море
Руски кораб откри предупредителен огън срещу британски разрушител в Черно море