НОВИНИ

"Ламбо сафари" - емблематични разходки в София в памет на Стефан Данаилов

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:54, 15.06.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Още
Слушай новината

С "Ламбо сафари" започва официалната програма за 80-ата годишнина на незабравимия Стефан Данаилов.

За първи път у нас се прави подобно нещо за български артист, а именно разходки из емблематични за Ламбо места в столицата и разкази не само за неговия живот, но и за архитектурата и историята на сградите и улиците. Националната кампания започна днес, а следващите обиколки са следващите два вторника с начален час 18.00.

Пътуване из живота на Мастера.

Ана Пападопулу, актриса: Той беше Стефан Данаилов, един изключително широкоскроен човек.

С начална точка Народният театър - творческият дом на Стефан Данаилов.

Силвия Лулчева, актриса: Той много държеше на вашето мнение. На това да ви остане завинаги любим, незабравим, недостижим.

А всеки път в ролята на гид ще влизат негови студенти.

Росица Обрешкова, племенница на Стефан Данаилов: Да опознаят Стефан Данаилов какъв човек е бил, какъв артист, защото това според мен е наше национално богатство и трябва да го пазим.

Изключителен човек, любимец на всички, достъпен за всички. Той вървеше по улиците, всички го поздравяваха и той поздравяваше всички, допълва Ана Пападопулу, актриса.

Дарин Ангелов, актьор: Да даряваме тази обич и тая любов, независимо дали е между хората, дали е към професията, просто да можеш да обичаш без да очакваш в замяна същото - е това са нещата, най-важните уроци, които успяхме да наследим от него.

И по време на разходките през НАТФИЗ, градинката "Кристал" и Докторската градина ще разказват не само за уроците, но и истории, несподеляни досега.

Най-големите дупки в лодката идват от това, че ни липсват духовни водачи, защото в края на краищата, тези хора, които срещаме, те се отразяват върху нас, те ни формират и ние продължаваме пътя си, казва Силвия Лулчева, актриса.

Финалът на пътуването из живота на Мастера се слага пред БНТ. Където е и първият му кастинг в живота - за ролята на Веско във филма "Следите остават".

А с човещината и с огромното си сърце Стефан Данаилов остави следа у всеки - и у близки, и у съвсем непознати. Защото хора като него остават във времето и живеят вечно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстои съществено затопляне
Предстои съществено затопляне
България с първи медал от Европейското по борба за кадети в Букурещ
България с първи медал от Европейското по борба за кадети в Букурещ