НОВИНИ

Леко понижение на температурите утре

bnt avatar logo
от БНТ
22:18, 25.04.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево и топло пролетно време и днес в страната, температурите следобед достигнаха на места и до 27 - 28 градуса. Имаше и превалявания, на повече места в Североизточна България и Централна и източна Стара планина.

Утре дневните температури слабо ще се понижат и ще са между 20° и 25°. Отново ще преобладава слънчево време, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност в следобедните часове, и главно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

А тази нощ временни увеличения на облачността ще има над Източна България. В югоизточните райони ще превали и дъжд.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове ще превали и прегърми.

Повече слънце ще има преди обяд. Ще духа умерен северозападен вятър, по най-високите части на Рила и Пирин – все още югозападен.

Предимно облачно ще се задържи над Британските острови и централноевропейските страни, на места със слаби валежи от дъжд. Над Северна и Източна Европа ще е облачно и ветровито. На Балканите краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици ще има в следобедните часове.

У нас в близките дни отново ни очакват следобедни превалявания. В сряда главно в Северна България и Родопите, а в четвъртък и петък на повече места в страната ще има локални интензивни и значителни по количество валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще започне и понижение на температурите и към петък дневните вече ще са с от 3 до 5 градуса по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус е на точка от третото място в Серия "А" след късен обрат над Сасуоло
Ювентус е на точка от третото място в Серия "А" след късен обрат над Сасуоло
Победно начало за Мария Мицова на Европейското по бадминтон
Победно начало за Мария Мицова на Европейското по бадминтон