НОВИНИ

Летни температури, живакът скача до 27°

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 03.10.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

След хладното утро температурите навън продължават да се повишават и максималните днес ще бъдат между 22 и 27 градуса, по най-северното Черноморско крайбрежие около 21°. И в следобедните часове ще бъде слънчево, със слаб източен вятър.

През нощта ще се задържи почти безоблачно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат от около 5° - 6° във високите котловинни полета на Западна България до 12 - 13° по Черноморието, а максималните ще бъдат малко по-високи в сравнение с днес - между 23 и 28 градуса, в София около 25°. И утре ще бъде слънчево, а в повечето райони от страната ще остане и почти тихо.

Слънчево време и по Черноморието. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 22 - 23°, колкото е температурата на морската вода.

Пореден ден с добри условия за туризъм и разходка в планините - ще бъде слънчево, със слаб вятър от север-северозапад. Температури ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от 7 до 11 градуса.

И в по-голямата част от Европа, включително и почти навсякъде на Балканите, ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за началото на октомври. В Северна Европа ще остане с валежи от дъжд, на места интензивни, а в най-северните райони и със сняг.

У нас в близките дни ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли и вероятност за слаби и изолирани превалявания, а температурите ще останат без съществена промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1000 задържани при операции срещу ПКК в Турция
Над 1000 задържани при операции срещу ПКК в Турция
Светият синод се надява Руската църква да отвори скоро, но решението не от правомощията му
Светият синод се надява Руската църква да отвори скоро, но решението не от правомощията му