НОВИНИ

Левскарите изпратиха Валери Божинов

левскарите изпратиха валери божинов
bnt avatar logo
от БНТ
23:05, 18.09.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Организирани фенове на Левски направиха своеобразна церемония по изпращането на нападателя Валери Божинов. Това се случи преди мача на „сините“ срещу ЦСКА 1948 от 8-ия кръг на efbet Лига (0:0).

Валери Божинов получи от привържениците плакет и благодарствени думи на прощаване.

Футболистът и Левски се разделиха по взаимно съгласие след пристигането на новия треньор Станимир Стоилов. Нападателят дори направи жест към клуба, като се отказа от всички полагащи му се средства.

„Те за пореден път показаха, че публиката и феновете на Левски са номер 1, с нещата, които правят за клуба и ще продължат да помагат. Дано да направят така, че клубът да се възстанови и да бъде там, където му е мястото. Няма да е лесно, но с техния дух и тяхната подкрепа съм сигурен, че ще има резултат“, сподели Валери Божинов пред БНТ.

От Тръст „Синя България“ коментираха идеята клубът да се управлява по модел като в Испания, като след учредяване на сдружение на привържениците, те да издържат клуба с членски внос.

„Това е начинът Левски да се върне на левскарите. Информациите, които излизат за една ли не фиксиран членски внос не отговарят на истината. Все още сме на идейно ниво. Тази идея среща подкрепата във всички левскарски организации“, сподели Никола Генов, председател на Тръст „Синя България“.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Росен Станчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парижани се любуват на опакованата Триумфална арка
Парижани се любуват на опакованата Триумфална арка
Съвет на медици: Хората с генетични и автоимунни заболявания да се имунизират с РНК ваксини
Съвет на медици: Хората с генетични и автоимунни заболявания да се имунизират с РНК ваксини