НОВИНИ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ гласува за рестарт на държавността

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
07:13, 11.07.2021 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Точно в 7.07 ч. в Кърджали председателят на ДПС Мустафа Карадайъ гласува за рестарт на държавността. Той упражни правото си на глас в СУ "П.Р. Славейков" в града.

Карадайъ заяви, че "в България за последните 12 години има криза на държавността, криза на демокрацията, има отстъпление на правата и свободите. Ние от 7 години повтаряме, че трябва да се възстанови нормалността в политиката, да се възстанови демокрацията и държавността."

"Гласувах за рестарта на държавността, защото демокрацията веднъж отвоювана не е завинаги. И по лесен начин могат да се получат отстъпления, но възстановяването на демокрацията не може да се случва с недемократични инструменти", подчерта председателят на ДПС.

На въпрос, свързан с контролните разписки, Карадайъ припомни, че тяхната функцията е да повиши доверието в електронния резултат.

"От тази гледна точка контролните разписки трябва да се броят, за да има доверие в изборния резултат. Изборите трябва да бъдат прозрачни и трябва да има доверие в тях. Може да се направи идеална програма, но заради доверието е въведен техническия носител, наречен контролна разписка и тя е заради това да се преброи", бе категоричен лидерът на Движението. И заключи: "Ако някой цели да няма доверие в изборния процес и да създава предпоставки за недоверие, не е наша работа".

Декларацията на председателя на ДПС, че няма да гласува на друго място, бе попълнена по негово желание от член на СИК.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Гласувах промяната да продължи
Корнелия Нинова: Гласувах промяната да продължи
Пожар пламна в дом за възрастни край Варна, има един загинал
Пожар пламна в дом за възрастни край Варна, има един загинал