НОВИНИ

Любослав Костов, КНСБ: В антикризисния пакет няма мерки за подпомагане на доходите на хората

bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 30.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас

В антикризисния пакет на правителството няма реални мерки, които да са в подкрепа на доходите на хората. Това заяви в "Още от деня" Любослав Костов от КНСБ след края на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Основната ни критика не е към това, което има в пакета мерки, а към това, което не се предлага - да няма нито една мярка, която подкрепя доходите на хората е странно - няма промени в косвените данъци, няма нищо за заплатите в обществените сфери, няма нищо за минималната работна заплата", заяви той.

Според Костов правителството не трябва да чака 2023 г., за да вдигне рязко минималната работна заплата до 50% от средната, а повишението да стане поетапно - с още една стъпка през тази година.

Освен това, според изчисленията на КНСБ, инфлацията е натрупала достатъчно приходи в бюджета и е възможно пакетът от антикризисни мерки да е значително по-голям - до 3 - 3,5 млрд. лв.

От синдиката подкрепят увеличението на данъчното облекчение за младите семейства с деца. Според КНСБ 0% ДДС на хляба и помощта от 25 ст. за литър гориво няма да окажат никакъв ефект.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Как да управляваме парите си в период на криза? Важните въпроси за антикризисните мерки на правителството, възможностите за оцеляване на бизнеса и помощта за гражданите може да зададете в нашия сайт на BNTNEWS.BG/me. Ние ще потърсим от специалисти най-точните и изчерпателни отговори.

ВСИЧКО ВАЖНО ПО ТЕМАТА КРИЗА &ПАРИ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха още незаконно погребани тела край Клисура
Откриха още незаконно погребани тела край Клисура
След сблъсъците край "Стад дьо Франс": Готовността на Франция за домакинство на Олимпийските игри е под въпрос
След сблъсъците край "Стад дьо Франс": Готовността на Франция за домакинство на Олимпийските игри е под въпрос