НОВИНИ

Мадлен Радуканова сложи обездвижващ ботуш на крака

мадлен радуканова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:48, 16.08.2021
11092
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската състезателка от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова ще носи три седмици обездвижващ ботуш на крака. Почивката на грацията ще премине изцяло във възстановяване след контузията на глезена, с която тя игра на Олимпийските игри в Токио.

Специално лечение ще бъде приложено на Мадлен Радуканова и след тези три седмици ще стане ясно как ще продължи възстановяването ѝ.

След почивката, която олимпийските шампионки получиха, заниманията в залата ще продължат за Световното първенство, което отново ще се проведе в Япония. Шампионатът на планетата е от 27 до 31 октомври.

„В Токио това (за контузията – бел.ред.) знаеха само треньорите и д-р Мариан Добрев, който внимателно следеше всичко, прилагаше болкоуспокоящи, за да може отборът да играе в титулярния си състав. След преглед, който и бе направен, след като момичетата се прибраха в София, кракът ѝ бе обездвижен с ботуш, с който Мадлен ще бъде следващите три седмици, както и ще бъдат правени специални инжекции, след това ще и се прави отново ЯМР, за да се види докъде е стигнало възстановяването. След това ще се вземе решение как да продължи лечението ѝ“, написаха в официалната страница на федерацията по художествена гимнастика във Фейсбук.

„Мадлен споделя, че е имало мигове, в които ѝ се е струвало, че няма да издържи, но тогава си е давала куража с думите на г-жа Раева "Стисни зъби, малко остана, нека другите момичета да не разберат, за да играете концентрирано", пишат още в публикацията, посветена на Мадлен Радуканова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Бербатов: На 19 август ще знаем дали ще има Конгрес
Димитър Бербатов: На 19 август ще знаем дали ще има Конгрес
Софийската районна прокуратура: 4 лица са привлечени към отговорност за полицейското насилие
Софийската районна прокуратура: 4 лица са привлечени към отговорност за полицейското насилие