НОВИНИ

Магдалинчев: Не съм се опитвал да манипулирам общественото мнение

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:47, 14.05.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Сигурност и правосъдие

Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев обвини председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов в опит публично да злепостави него и съдебния кадрови орган. Думите му бяха по повод писмено изявление на Панов от вчера, свързано с казуса с българския съдия Андон Миталов, който получи забрана от Държавния департамент да влиза в САЩ.

Вчера, без да влиза в подробности, Магдалинчев обяви, че в края на март - чрез външното ни министерство, е постъпила допълнителна информация по случая и тя е предоставена на дисциплинарния съвет, който ще решава да бъде ли наказан Миталов за уронване на престижа на съдебната власт.

В позицията си съдия номер едно директно заявява, че не отговарят на истината твърденията на Магдалинчев за получена информация по съществоза причините за забраната Миталов и семейството му да влизат в САЩ и остро възразява срещу опитите да се правят неверни внушения за съществуващи доказателства по случая.

Боян Магдалинчев, представляващ ВСС: Никога не съм се опитвал да манупилирам общественото мнение. Очевидно той целеше да злепостави ВСС и в частност мен. Г-н Панов, съжалявам. Никой не го караше да допусне заснемането на този видеоклип в Съдебната палата и той да стане плод на дебат пред пленума на ВСС с последствията, които се получиха от заседание на ВСС по отношение на управлението и стопанисването на Съдебната палата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През уикенда термометрите в Гърция ще показват 40 градуса по Целзий
През уикенда термометрите в Гърция ще показват 40 градуса по Целзий
Християни и мюсюлмани с молитва за край на пандемията
Християни и мюсюлмани с молитва за край на пандемията