НОВИНИ

Макс Верстапен: Обичам Лас Вегас, но емоцията и страстта тук не са като на някои традиционни писти

макс верстапен обичам лас вегас емоцията страстта традиционни писти
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 18.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен отправи поредната си доза критики към предстоящото Гран при на Лас Вегас, което се готви да направи своя триумфален дебют в неделя рано сутринта българско време.

Нидерландецът е на мнение, че на надпреварата в САЩ ѝ липсват "емоцията и страстта", която носят част от другите писти, и освен това обстановката прави така, че състезанието да изглежда като "развлекателно събитие".

"Разбира се, че разбирам феновете. Те имат нужда да правят нещо около пистата. Но мисля, че е по-важно наистина да ги накараш да разберат какво правим ние в този спорт. Повечето от тях просто идват да си направят купон, да пият, да се забавляват. Мога да правя това навсякъде по света, да отида в Ибиса. Те всъщност не разбират какво правим ние тук", коментира Верстапен.

"За мен, когато бях малко дете, всичко беше свързано с емоцията от спорта, в него се влюбих, а не в шоуто. Като истински състезател шоуто не би трябвало да има значение. Когато отидеш на "Спа", на други такива места, има много емоция и страст и за мен е невероятно да видя феновете там. Когато се кача в болида там, се зареждам още повече и ми харесва да карам пред тази публика. Обичам Вегас, обичам да изляза и да изпия няколко питиета, да ям хубава храна. Но емоцията, страстта не е тук като някои традиционни писти", допълни пилотът на Ред Бул.

Откакто пристигна в Лас Вегас, Макс Верстапен изрази неколкократно недоволството си относно рекламиране най-вече на шоубизнеса около състезанието и напомни, че той е преди всичко състезателен пилот.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП публикува нови образци на декларации за данъчни облекчения за деца
НАП публикува нови образци на декларации за данъчни облекчения за деца
Извършени са първи обработки за сняг на Витоша
Извършени са първи обработки за сняг на Витоша