НОВИНИ

Максимални температури между 20° и 25° днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 08.10.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще останат без съществена промяна и в повечето райони ще са между 20° и 25°, в София - 21°. Ще бъде предимно слънчево. В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 5°, а в сутрешните часове на места в низините, котловините и около водните басейни видимостта временно ще бъде намалена от мъгли.

Утре ще е предимно слънчево и по-топло, в сравнение с днес. Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София - около 22°. Вятърът ще е слаб от север-северозапад.

Слънчево ще е и по Черноморието. Дневните температури там ще са от 21° до 24°. Ще духа слаб вятър от север-северозапад, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Чудесно време и в планините, където също ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб, по високите и открити части - до умерен северен вятър.

Температурите и там ще се повишат и в курортите ще са между 14° и 22°.

И към времето в Европа. Над южните райони от Англия, Франция, Бенелюкс, Германия, по-голямата част от Пиренейския полуостров, а също и на Балканите ще преобладава слънчево време. Над останалата част от континента ще бъде облачно, на места с валежи.

У нас в понеделник ще остане топло за периода. Ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността ще се увеличава и през следващите дни ще е предимно значителна. Повишава се и вероятността за валежи от дъжд в Западна България. Минималните температури ще са малко по-високи, но дневните слабо ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова отпадна в първия кръг на квалификациите в Клуж-Напока
Виктория Томова отпадна в първия кръг на квалификациите в Клуж-Напока
Тейлър Фриц оформи изцяло американски финал с Тиафо в Токио
Тейлър Фриц оформи изцяло американски финал с Тиафо в Токио